Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Tun Nicoise

Start med tomaterne. Varm olien op til 180 grader. Kom tomaterne ned i den varme olie på en gang, og vent til de "popper". Det tager ca. 10-15 sek. Løft dem direkte op i en skål med koldt vand med en hulske. Nu kan du nemt lige smutte det puffede skind af med fingrene. Lav lidt "Klub Vollmersk" hvidløgsolie (ved at rive hvidløg og dække det med olivenolie) og smag tomaterne til med salt, peber, piment og hvidløgsolien. 

Løget skæres i 1/2 cm. skiver, og deles ud i løgringene. Læg løgskiverne i kogende vand i 1 min. Kom de våde løgringe ned i først mel, så det sammenpiskede æg og tilsidst din panko eller rasp. Friter dem i olien ved ca. 160 grader, til de er flot gyldne. Drys lidt salt på, mens de stadig er varme. 

Del tunen ud i 2x2 cm "bjælker" og bare lad dem være lige så lange de er. Se i filmen, hvordan du skal skære det ud. 

Gnid stykkerne i lidt olie, og giv dem en hurtig tur med gasbrænderen. Alternativt lægger du dem lige helt kort på en meget varm pande. Drys dem med salt og piment, og skær små skiver på tværs af bjælkerne. 

Anret din hjertesalat i bunden af tallerkenen, på med de spæde salater og så ellers æg i både, de marinerede tomater, oliven, spirer og tunen. Tilsidst kommer du lidt olie og eddike på og dine sprøde løgringe... 

Enjoy... 

  • Til 4 pers.

    1-2 tunbøffer afhængigt af tykkelsen

    20 små tomater
  • 1 l. vindruekerneolie
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. piment d´espalette
  • Salt og peber

    1 løg
  • 3 spsk. mel
  • 1 æg
  • 3 spsk. panko (eller rasp)
  • Lidt salt

    2 hjertesalat
  • 2 håndfulde spæde salater
  • 1 håndfuld oliven
  • 2 hårdkogte æg
  • Lidt ærtespirer
  • Lidt ærter

    Lidt balsamisk eddike
  • Lidt olivenolie

21 kommentarer

  • Hanne V. 13. august 2020 kl. 12:01
    Hej Jesper. Hvad er piment e`spalette? og hvor kan man købe det. Med venlig hilsen Hanne
  • Jesper Vollmer 13. august 2020 kl. 13:19
    Hej Hanne

    Det er en paprika/chili fra området Espalette i Frankrig. Du kan finde det mange steder i butikkener, men ellers på nettet. Jeg kan feks. få det i min lokale Meny.

    Jesper
  • Hanne V. 13. august 2020 kl. 13:49
    Tak
  • Hellen G. 13. august 2020 kl. 16:38
    Er der noget man kan bruge i stedet for piement?
    Bor i udkants Danmark uden Meny
  • Jesper Vollmer 13. august 2020 kl. 16:40
    Hej Hellen

    Ja du kan bruge en lidt spicy paprika eller mild chili.

    Jesper
  • Hellen G. 23. august 2020 kl. 21:36
    Font. Det haves
  • merete m. 14. august 2020 kl. 15:03
    Tak for en spændende Salat Nicoise.
    Vi kastede os over den med begejstring, men den krævede faktisk mere end 2 par hænder,
    så det blev sen mad, en "Carl" ville have været en mægtig hjælp.
    Den smagte fantastisk. Tomaterne er helt vidunderlige. Vi skal have rester af den i dag,
    Men rester er ikke sjove, så jeg må lege Ole opfinder.
    Tak for dejlig mad.
  • Jesper Vollmer 17. august 2020 kl. 15:49
    Ja det er ikke den mest enkle ret i klubben, men jeg syntes, at I skulle have muligheden. Og når man lige har lavet den et par gange, ved man hvor man skal lægge kræfterne.

    Husk at med salater er det en god idé ikke at komme dressingen på, hvis man overvejer at have noget i overskud. Så hellere serveret dressingen a part. Derved undgår man, at salaten falder helt sammen. Så holder du bare tingene lidt opdelt, når du smider det på køl...

    Giver det mening ?

    ☺️ Jesper ☺️
  • merete m. 14. august 2020 kl. 15:05
    PS! Krydderiet piment e`spalette, kan købes hos ASA i Torvehallerne, de har også en hjemmeside hvor man kan bestille det.
    mvh Merete
  • Jesper Vollmer 17. august 2020 kl. 15:47
    Godt tip her... Håber folk læser med ;)

    Jesper
  • Mona K. 15. august 2020 kl. 09:40
    Så lækker og inspirerende. Den skal laves på søndag til gæster udenfor. Uhmmmm....
    Tak for signaturret....
    Mvh. Mona Kragh.
  • Jesper Vollmer 17. august 2020 kl. 16:15
    Selv tak Mona ☺️

    Jesper
  • Lis H. 15. august 2020 kl. 10:50
    Sikke en flot ret - den skal prøves allersnarest !!!! Måske i næste uge, hvor vi holder ferie på Bornholm.

    Du nævner, at du har lavet den i større, flotte og prangende anretninger til diverse.
    Vil du fortælle, hvad der i disse anretninger er tilføjet ?? bare så man eventuelt selv kan skruer op .... kunne det f.eks. være skaldyr ??

    Bedste hilsener
    Fra den nye klassen
    Lis
  • Jesper Vollmer 17. august 2020 kl. 15:46
    Hej Lis

    I forhold til opgraderingen har jeg stedet for kogte æg lavet små pocherede vagtelæg, som er helt flydende i midten. Jeg har lavet grønne urteolie, som har været skilt med indkogt æblejuice etc. Så noget i den stil...

    Jesper
  • Sanne T. 20. august 2020 kl. 11:43
    Jeg er ny i klubben.
    Lavede retten, men kunne ikke få tun bøffer, hverken fersk eller på frost😤
    Brugte i stedet kyllingefileter
    Har du forslag til andet fisk?
    Skal helt sikker lave retten igen, tomaterne smagte fantastisk.
    Kan ikke vente på næste ret der kommer idag 😊 Sanne
  • Jesper Vollmer 20. august 2020 kl. 15:07
    Hej Sanne

    Nu håber jeg ikke, du tilberedte kyllingen på samme måde 😜

    Jesper
  • Sanne T. 20. august 2020 kl. 16:24
    Hej Jesper
    Kommer der ikke en ny opskrift i dag ?
  • Carina B. 4. september 2020 kl. 14:06
    Hej er der noget man skal være opmærksom på med rå tun, skal den have været frossen først.
    Retten ser så lækker ud 😃
  • Jesper Vollmer 4. september 2020 kl. 14:42
    Hej Carina

    Ja man siger, at fisk til sushi og andre rå serveringer skal have været frosset først puha. faren for parasitter.

    Men spørg, om den har været frosset, der hvor du køber din tun. Bare for at være sikker.

    Jesper
  • Anni K. 10. september 2020 kl. 12:38
    Hvor lang tid i forvejen, tror du at man kan lave de løgringe? Hvor længe vil de holde sig sprøde? eller kender du en god opbevarings mulighed?
  • Jesper Vollmer 11. september 2020 kl. 13:47
    Hej Anni

    Hmmm... jeg ville nok ikke lave dem tidligere end et par timer før de skal spises. Et lille fif er, at vente med at komme salt på til lige inden servering. Men så skal det også være helt fint salt, så det kan komme ind i mellem de små flager på paneringen. Gir´ det mening?

    Jeg tror, at hvis man begynder at pakke dem ind i noget, eller gemme dem ie en lukket box, vil de blive bløde pga. det saftige indre fra løgringene.

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 21 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)