Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Tarteletter

4
  • kyllingen
  • 1,5 kg. kyllingelår
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stk. løg
  • 10 stk. peberkorn
  • 5 stk. laurbærblade
  • 3 liter vand
  • 1 stk. bouillonterning
  • tarteletterne
  • 4 plader butterdej
  • saucen
  • 50 gram smør
  • 3 spsk. mel
  • 3 dl. af kogelagen
  • 5 dl. mælk
  • 1 stk. citron, saft og skal
  • 200 g. asparges på glas/dåse
  • 1 håndfulde persille

Sæt lårene over og koge i bouillonen med krydderier og urter. 

Lad dem simre i ca. 1 times tid. Løft dem op af lagen, og lad dem køle lidt af, før du plukker kødet fra. Hak også gulerødderne groft efter kogningen. 

Skær butterdejen ud i plader, eller stik dem ud med et stort glas, hvis du hellere vil have dem runde. 

Bag dem ved 200° i 20 min. med et stykke bagepapir ovenpå og en rist i rillen ovenover, så de ikke vokser op og vælter. Skær låget af, når de er bagte, og pres lidt af dejen i midte ned, så du laver en fordybning. 

Saucen laver du ved at smelte smørret, bage melet af i smørret og på med de 3 dl. bouillon. Når det er pisket godt ud, og klumperne er væk, kommer du mælken på af 2 omgange, hvor du pisker klumperne væk hver gang. 

Vend kød, gulerødder, citronskal og saft i saucen, og justér konsistensen med lidt af bouillonen. 

Kom fyldet op i de hule butterdejspuder. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

46 kommentarer

  • Shirley 4. december 2020 kl. 07:23
    De skal på julebordet 2. juledag .. mums det ser lækkert ud.
  • Jesper Vollmer 4. december 2020 kl. 10:19
    Du skal glæde dig til dem Shirley...

    Jesper
  • Tina G. 4. december 2020 kl. 08:35
    Sindsyg god ide med butterdej🎅🏻Er de frosne eller tøet op ? Skal helt klart på julebordet
  • Jesper Vollmer 4. december 2020 kl. 10:19
    Hej Tina

    Jeg købte frosne plader i supermarkedet, og så er de tøet op. Hvis du tager dem direkte fra køleskabet, er de gode at håndtere. De må helst ikke ligge for længe på køkkenbordet, da de så bliver lidt for bløde. Gir´ det mening?

    Det er jo faktisk butterdej, man normalt bager i en tarteletform, men jeg kan bare godt li´ den her luftige udgave i friskbagt butterdej. Det er SÅ nemt...
    Alle de andre hvort man skal bage dem i små forme med bagepapir på toppen og bagekugler i etc. det er pis´ besværligt, og tager 1000 år.
    Mine her i Vol Au Vent udgaven er virkelig enkelte at lave, og bliver som sagt meget luftige og flaky... Glæd dig... Du kan jo bare droppe låget, når det er skåret af. De er også fine bare serveret uden. Der er dej nok at spise...

    Det var en længere forklaring, men blev lige grebet af det... ☺️

    Jesper

  • Tina G. 4. december 2020 kl. 11:42
    Hej Jesper
    Tak for svar, har lige handlet , tarteletter it is i aften😆kunne ikke få dem ud af hovedet.
    Det gir mening med butterdejen
    Rigtig god jul🎄🎅🏻
  • Marianne W. 5. december 2020 kl. 12:28
    Hej Jesper
    Aah hvor läkkert. Jeg bor i udlandet, og tänker saa tit paa tarteletter. Nu er der ingen undskyldning for ikke af lave dem. Min irske mand bliver glad, vi fik altid tarteletter hos min mor naar vi var paa besøg i Danmark, og han elskede det. Rigtig god jul.
  • Jesper Vollmer 9. december 2020 kl. 10:36
    Håber han kan li´ dem her også så...


    Jesper
  • Mona J. 5. december 2020 kl. 20:07
    Tak for en lækker opskrift. Lavede en stor portion så der er til en dag mere plus suppe. Mums de smagte, brugte dog købe tarteletter, men skal prøve med butterdejen en anden gang. 👍
  • Jesper Vollmer 9. december 2020 kl. 10:36
    Ja det skal du altså prøve Mona...

    Jesper
  • Heidi S. 6. december 2020 kl. 01:14
    Hej Jesper
    Fabelagtig lækkert...muums....
    Min søn som også er uddannet kok, han er ansat hos Lasse og Michael Koch på det “glade vanvid” i Aarhus....er vi,d med dem, og roooooste sin mor for lækre tarteletter...
    Jeg sagde at han skyldte en fabelagtig lækker nytårsmenu som “betaling” for de lækre tarteletter...
    Og det fede ved det hele er at vi selv har leveret hønsene...og grøntsagerne, da vi har en mellem stor kvæggård med malkekøer...
    Uhhh mad som min mormor lavede den ( og det er ikke en fornærmelse, nej snarere en kæmpe 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼)
    Tak for go mad...
    Knus Heidi
  • Jesper Vollmer 9. december 2020 kl. 10:36
    Hej Heidi

    Hvilken dejlig besked. Jeg elsker at høre, at det faldt i god smag. Selvfølgelig også for en kok, for han kan jo smage, når det er lavet med kærlighed...

    Lækker detaljer med selvforsynetheden...

    Jesper
  • Jane H. 8. december 2020 kl. 18:58
    En top lækker opskrift 👌
  • Birgit T. 9. december 2020 kl. 14:26
    Mega lækker opskrift 👌 og en super god ide at bruge butterdejsplader!
  • Henrik S. 15. december 2020 kl. 15:21
    Hej Jesper,

    Mine butterdejsplader hæver kun meget lidt selv om jeg har skåret inde fra midten af dejrullen for at få friske/åbne kanter. Hvorfor mon ?
  • Henrik o. 15. december 2020 kl. 20:15
    Hej Jesper. Tak for inspiration til go' mad. Din tarteletter er lige spist op til fornøjelse. Tænkte at udhule butterdejen efter afbagningen med en rund "dims" - fandt en 38 mm. Hulbor i værkstedet - hvuti, perfekt tarteletskal, hvor fyldeltet kunne være i og ud over kanden, som tarteletter skal serveres. Perfekt middag 🤗🤗👍👍
  • Lone H. 18. december 2020 kl. 17:46
    Hej Jesper. Det ser rigtig dejligt ud og skal selvfølgelig afprøves. Tak for inspirationen. Det er sgu dejligt at se og høre alle dine tips og tricks:)
  • Jytte M. 26. december 2020 kl. 15:00
    Glædelig jul.
    Kan jeg lave det dagen før det skal spises.
  • Jesper Vollmer 28. december 2020 kl. 11:58
    Hej Jytte

    Ja det kan de sagtens. Huska at spæde fyldet med lidt mælk, når du skal varme det op, så det ikke er for tyktflydende.

    Jesper
  • Mona K. 29. december 2020 kl. 23:27
    Så lækre tarteletter......
  • Pia E. 19. januar 2021 kl. 11:03
    Hej Jesper jeg savner at kunne printe opskrifterne ud - da jeg ikke har min computer i køkkenet - det er behageligt at kunne følge det step by step - men bagefter vil jeg gerne have opskriften at holde mig til - mvh Pia Jensen
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 09:57
    Hej Pia

    Det er bevidst, at vi ikke har en print funktion.

    Tanken om om at det er abonnementsbaseret og online stritter lidt imod "bare" at printe opskrifterne ud.

    Jeg har hørt om nogen der "copy/paster" dem, for at have dem med i køkkenet.

    Håber det giver mening !

    Jesper
  • Bente p. 21. februar 2021 kl. 18:24
    har lige prøvet disse tarteletter.
    Nemt og utrolig lækkert at lave sine egne tarteletter.
    Det allerbedste er næsten, at vi har lært at bruge kyllingelår i stedet for(som vi plejer) kyllingebryst. tak for det.
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 09:55
    Rar læsning...

    Er vild med at det fungerer for jer !

    Jesper
  • Kenneth K. 11. marts 2021 kl. 17:11
    Jeg så en reklame med de her tarteletter, kunne ikke få dem ud af hovedet, nu er jeg blevet medlem og de skal laves på søndag, glæder mig meget til det😊
  • Jesper Vollmer 11. marts 2021 kl. 22:42
    Sådan Kenneth !

    Velkommen indenfor...

    Jesper
  • Charlotte K. 27. marts 2021 kl. 15:51
    Hej Jesper.
    Har lige meldt mig ind nu og
    er så klar til og gå amok i alle dine opskrifter, jeg glæder mig. Men jeg tænker og lave tarteletter som det første men er det hønsebouillon du bruger eller ?? Syntes ikke lige jeg kunne se eller høre dig nævne det. Kh Charlotte
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 15:32
    Hej Charlotte

    Der står bouillonterning i opskriften, og jeg siger ordet hønsebouillon kl. 2:02 min. inde i filmen. Og ja når det er hønsebouillon vi laver, er det bare et løft af selvsamme, ved at komme en terning med i ☺️

    Jesper
  • Charlotte K. 29. marts 2021 kl. 16:14
    Tak for svar 😉jeg hørte det faktisk godt efter jeg havde sendt beskeden så var lige lidt hurtig på tasterne. 😂😂
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 16:26
    Du fik mig da til at dobbelttjekke... 😜
  • Charlotte H. 30. marts 2021 kl. 10:04
    Jeg lavede tarteletterne i går til min morbrors 80 års fødselsdag. De fik topkarakter af gæsterne 👍😋
  • Irene S. 30. marts 2021 kl. 12:09
    Hvor er jeg glad for din undervisning og udsendelse. Du taler y sådan et roligt tempo og uden stress, man kan virkelig følge med og så er du bare god med at nævne de små piffs, detaljer som man ikke oplever på andre mad programmer. Man føler, at du underviser med glæde og at det er ikke noget som bare skal overstået.
    Jeg vil bare se mere og mere, kan ikke får nok, Håber, at du opnår stor succes i hele Danmark og i andre lande. Vi ser dig fra Spanien og når vi er i Danmark.
    Mega glad vi har opdaget dit program.
    Kærlig hilsen Irene
  • Jesper Vollmer 2. april 2021 kl. 09:33
    Tusind tusind tak for de søde ord. Jeg bliver helt varm indeni.

    Tænk at jeg har skabt noget, som bringer den form for glæde.

    Jeg lover fortsat at gøre mig rigtig umage.

    Jesper
  • Jan J. 9. april 2021 kl. 19:12
    Jeg lavede tarteletterne her til aften. Det var perfekt og vakte stor jubel hos fruen.
  • Jesper Vollmer 13. april 2021 kl. 12:59
    SÅDAN Jan

    Det rimer, og det passer...

    Jeg blir´så glad !

    Jesper
  • Nina S. 11. april 2021 kl. 12:00
    Hej Jesper. Jeg vil gerne bruge friske grønne asparges i stedet for de hvide fra glas, er der så forskel i tilberedningstiden eller andet?
  • Jesper Vollmer 20. april 2021 kl. 12:44
    Friske hvide asparges er jo hårde og sprøde, så ja de skal lige simre lidt mere med. Men jeg er nu også vild med lidt crunsh...

    Jesper
  • Rikke H. 14. april 2021 kl. 18:52
    Hej Jesper er glad for dine retter generelt men i denne opskrift syntes jeg ikke det er okay at du virker som om du har et anti parti imod købe butterdej er fan og håber jeg kan fortsætte med at vise min kæreste dine ider
  • Jesper Vollmer 20. april 2021 kl. 12:41
    Hej Rikke

    Jeg ved ikke, hvorfor du synes jeg har antiparti mod købebutterdej... Jeg bruger jo ikke andet i klubben !

    Jeg bruger jo aldrig andet selv heller !

    Jesper
  • Thomas W. 18. april 2021 kl. 14:37
    Hej Jesper
    Som nyt medlem af Klub Vollmer, kan jeg kun synge med i koret af glade og tilfredse medlemmer :-)
    Nu til spørgsmålet:
    Kan jeg/vi gemme resten af bouillonen efter kylling mv. er taget op? Og evt. til hvad?
  • Jesper Vollmer 20. april 2021 kl. 12:43
    Ja sgu da... det er jo den bedste hønsebouillon. Frys den evt. ned i mindre portioner, eller kom lidt gulerødder, porre og selleri i sammen med en pose kød/melboller. Så skal du bare se en glad familie !

    Jesper
  • Jette N. 22. april 2021 kl. 15:06
    Hej Jesper 😊
    Endelig fik jeg prøvet din opskrift på tarteletter 👍. Hold da op ... hvor smagte det godt
    Tak for den opskrift 🙏
    Men har du ikke en opskrift på hveder ? Det er jo snart tid 🤗
    Mvh Jette
  • Jesper Vollmer 23. april 2021 kl. 11:12
    Hej Jette

    Dejligt at det smagte... men nej desværre er der ikke hveder endnu ! Det må jeg lige have i baghovedet til næste gang !

    Jesper
  • Lisbeth P. 22. april 2021 kl. 16:58
    Hvorfor hæver mine butterdejsplader ikke?
    Mvh Lisbeth
  • Jesper Vollmer 23. april 2021 kl. 11:13
    Det lyder da også mærkeligt. Bager du ved 200° og med varmluft? Er det den frosne fra supermarkedet i ca. 3 mm. tykkelse?

    Hvis ja til de her ting, ved jeg ikke, hvad der er galt...

    Jesper
  • Lisbeth P. 23. april 2021 kl. 18:19
    Ja til det hele . Jeg må prøve en 3 gang.

    Men tak for svar og gode opskrifter.
    Du er super :)
    Men jeg er en “ gammel” garvet husmor, så jeg er hoppet af igen.

    Mange hilsner
    Lisbeth












  • Elisabeth E. 27. april 2021 kl. 22:34
    Nu er der endelig komme asparges, så jeg er da på ;-) - jeg har ellers lavet mine tarteletter af 3 lag filodej i en muffinsform :-) men nu ser jeg denne og den er jo næsten snyd (på den gode måde) Tak for ide og opskrift.

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 46 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)