
Rødkål
Snit rødkålen fint.
Steg kålen af i andefedtet ved jævn varme, til det hele bliver flot blankt, og kålen falder lidt sammen.
Bring eddiken i kog sammen med sukker og resten af ingredienserne. Bind en lille urtebuket af timian og laurbær. Så er den
13 kommentarer
Jeg har altid noget i fryseren. Men du kan få det i rigtig mange supermarkeder.
Nogen vælger at stege deres and dagen før, og så partere den, og varme den op på dagen.
Bum så har man lidt fedt til rødkålen 😜
Jesper
Rødkålen blev rigtig god.
Tak
Man kan også bruge syltetøj.
Jesper
Jeg ordner den 23 dec. og sætter den i ovnen om morgenen d. 24.
Så er jeg færdig med at parterer og lave sovs uden fedt på albuerne lige før spisetid.
Andestykkerne lægges tæt sammen og grilles så i ovn.
Vil det være det samme, hvis jeg steger og parterer dagen før?
Hvis du parterer den dagen før, og lægger den på æblerne og sveskerne, skal du varme den op ved 225° i ca. 15 min. Inden plejer jeg lige at enten pensle kødet og skindet med smeltet andefedt. Hvis du har nok af den, så dyp hvert stykke i fedtet.
Jesper
Det var en fejl. Det er hermed rettet.
Hvis du har set filmen, viser jeg fint, hvordan det tilsættes, ved at binde en lille buket. Måske du havde misset det 😜
Jesper
Kan man fryse rødkålen?
Mvh
Jenny Grodt Nissen. Glædelig jul🎄🎅🏼
Til sidst smager jeg til med et godt skvæt balsamisk eddike med æble, et skvæt rødvinseddike og flagesalt. Det er herligt at stå og justere smagen op til "min" udgave. Jeg har ikke prøvet med portvin, men kan godt følge idéen :-)
Man kan jo nemlig justere den til ens egen smag. Opskrifter er altid kun vejledende... Husk det.
Jesper
Skriv kommentar