Det her er kun et uddrag! Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Rødgrød og du får hele opskriften. Bliv medlem

Rødgrød

Det her er en ret, du sagtens kan lave i god tid. Til mælkeskummet starter du med at lægge din husblas i blød i koldt vand i 5-10 min. Herefter koger du mælk, fløde og sukker op, og slukker for varmen, lige så snart det skælver. Pisk den udblødte...

12 kommentarer

  • Jane H. 20. august 2020 kl. 18:14
    Hvis man jævner med kartoffelmel, skal gryden tages af varmen inden grøden jævnes .Ellers bliver grøden “ lang “ . Er du ikke enig, Jesper?
  • Jesper Vollmer 20. august 2020 kl. 22:32
    Jo... det siger jeg vist også på et tidspunkt ☺️

    Jesper
  • Mona R. 20. august 2020 kl. 18:59
    Hej, har du prøvet at arbejde med Agar Agar som alternativ til husblas?
    Jeg er sådan lidt bange for at prøve det af, men jeg spiser ikke animalske produkter, og så har nogen anbefalet Agar Agar til mig, så jeg alligevel kan lave gele med videre, men jeg er lidt bange for at prøve det af...
    Undskyld, at jeg lyder så pjevset med madlavning, - det er derfor jeg følger med her, fordi dine videoer virker inspirerende og tryghedsskabende for mig.
    Indtil nu har jeg ikke prøvet andet af end at putte salat og grønt i isvand, og jeg ELSKER tippet. Og navnet på salaten, som jeg ikke ved, hvordan staves, men det lyder som "Krydde-Te", elsker jeg at gå rundt og sige. Jeg ved ikke, om det kun er de grøntsager, du bruger, som hører til i salaten; fennikel, radise, asparges og ? samt rosenblade, eller om man bare kan bruge det, man har.
    I hvert fald har også min mand og den ene søn lært at spise fennikel med glæde!
    Nåh ja, jeg har også lært at lave et minidrivhus for visse grøntsager ved at putte ekstra luft med i posen før den lukkes. Det er et tip du gav, dengang du var i TV med besparelser på madlavningen...
    Jeg elsker den slags tips, og tænker, at det kunne være rart at høre, hvilke tips de andre medlemmer af klubben er glade for. Måske kan vi inspirere hinanden...
    Venlig hilsen, Mona Rasmussen

    PS - Jeg ELSKER, når jeg ser, at andre mennesker også har lidt rod, så tak til Columbus for at filme godt rundt omkring.

  • Jesper Vollmer 21. august 2020 kl. 08:31
    Kære Mona

    Hvor er det en fin og lang besked, du har sendt mig. Tak for den...

    Sødt med din "Krydde-te" ! Og ja det er bare en betegnelse for den måde at skære sine grøntsager ud på. Det SKAL ikke være præcis den slags. Det staves Crudité, men udtales som du skrev det ☺️

    Jeg har fundet en fin beskrivelse på nettet til dig i forhold til at jævne med agar agar, for det kan du sagtens. Kig med her:

    https://christinadamgaard.wordpress.com/2019/06/21/jordbaergrod-og-jordbaermarmelade-sous-vide-agar-agar-udfordringen-for-dovne-henkogere/

    Håber det er en hjælp...

    Jesper
  • Laila J. 20. august 2020 kl. 23:55
    Hej kender godt rødgrød med fløde, mums, har ingen sifon, hvad med flødeskum, kan jeg bruge det i stedet eller skal jeg holde mig til fløden.
    Venlig hilsen Laila
  • Jesper Vollmer 21. august 2020 kl. 07:20
    Du kan gøre begge dele.

    Det med siffonen er bare lir ☺️

    Jesper
  • Solveig B. 21. august 2020 kl. 23:11
    Hvor mange personer er opskriften beregnet til?? 2 1/2 kg bær og et bundt rabarber lyder voldsomt.
  • Jesper Vollmer 25. august 2020 kl. 09:33
    Jeg plejer at servere ca. 2,5 dl. pr. pers. så der bliver ca. til 10 pers. her. Så ja du kan sagtens lave den i en mindre udgave...

    Jesper
  • Hellen G. 23. august 2020 kl. 21:42
    Jeg burger altid marizena som jævning, og lader det småboble, til melsmagen forsvinder.
    Er det helt galt?
  • Jesper Vollmer 25. august 2020 kl. 09:34
    Du kan også godt bruge Maizena. Det har jeg faktisk også gjort en gang... Men ja du har melsmagen at kæmpe lidt med her så...

    Jesper
  • Marianne H. 24. august 2020 kl. 14:58
    Lavede den af rester af blandede bær brombær, jordbær, blåbær og hindbær fra en fødselsdag og hentede lidt friske brombær i marken, der var ikke et øje tørt og det tog ingen tid. (Kom til at putte en vanille stang i også. Dessert kan varmt anbefales.
  • Jesper Vollmer 25. august 2020 kl. 09:34
    Åååååhhh... hvor lyder det dejligt ! Mums...

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 12 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)