Det her er kun et uddrag! Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Kylling Harissa og du får hele opskriften. Bliv medlem

Kylling Harissa

Der er meget lidt forarbejde men høj og måske en lidt stærk smag ;)  Tænd ovnen på 180 grader.  Del peberfrugter og løg ret groft. Jeg næsten bare vrider det med fingrene i filmen. Men du kan jo lege med, hvordan du bedst kan lide det. Læg det hele...

17 kommentarer

  • Jytte E. 4. april 2020 kl. 17:32
    Kan man købe harise i supermarkeder?
    Mvh Jytte jensen
  • Jesper Vollmer 4. april 2020 kl. 17:39
    Hej Jytte...

    Ja jeg købte min i Meny.

    Ellers kan man helt sikkert på nettet.

    Jesper
  • Lene N. 27. april 2020 kl. 08:29
    Min mand kan ikke tåle peberfrugter alternativ vil jeg gerne have, ellers en spændende opskrift som skal prøves Lene
  • Jesper Vollmer 27. april 2020 kl. 13:12
    Hej Lene

    Jeg tænker godt, at du kan erstatte peberfrugterne med feks. tomater, fennikel eller græsker. Det er op til sæsonerne.

    Men gerne noget saftigt, som ikke tørre ud. Måske fennikel skal have en saftig medspiller.

    Bh.
    Jesper
  • Aksel o. 27. april 2020 kl. 19:00
    Hold nu op 🤪🤪🤪 jo den er ret stærk😝men en lækker kylling og skøn grønsags bund... men næste gang tænker jeg at jeg ta’ noget mindre harissa 😂
    Men vi er glade for dine video, og min mand vil gerne lave mad, så det er lige noget for ham.
    Kirsten og Aksel

    Kirsten
  • Jesper Vollmer 28. april 2020 kl. 16:28
    Hej Kirsten

    Ja den er liiiidt spicy🌶. Men du kan sagtens skrue ned for harissamængden.

    Glad for at I kan li´ universet herinde...

    Jesper
  • Vibeke S. 4. maj 2020 kl. 20:23
    Jeg har simpelthen ikke kunne opdrive Harissa, Meny siger de ikke solgte nok, så de kan ikke få det hjem mere. Blandede en marinade selv og det gik fint, jeg lagde perberfrugter, løg og kartofler under. Kartoflerne blev så skønne, med smagen fra både peberfrugterne og så kyllingen. Genial måde at få kyllingens safter ned i maden og stadig et skind der er sprødt og lækkert. Takker endnu engang for inspiration.
  • Jesper Vollmer 5. maj 2020 kl. 10:23
    Hej Vibeke

    Hvor er det skønt med improvisationen. Lyder som noget, jeg selv har lyst til at prøve.

    Og det er ret nemt at få ryggen ud af fuglen ikk´?

    Prøv næste gang du går forbi en etnisk forretning med mad fra de varme lande, at spørge efter harissa. De har det helt sikkert...

    Jesper
  • Vibeke S. 5. maj 2020 kl. 15:25
    10 sekunder efter jeg havde skrevet det i går, fandt jeg det på Økologisk Supermarkeds side og bestilte fluks 2. Sidst havde ingen af Helsebixene det..
    Mit problem er at jeg bor helt derude på landet, hvor der til min store fortrydelse ingen etniske butikker er.
    Jeg måtte bruge fjerkræs saks til at få den ud, men jeg er nok en svagarm :) Det er jo så intet problem.
  • Jesper Vollmer 6. maj 2020 kl. 14:25
    Glad for at det lykkedes... ☺️

    Jesper
  • Lisbeth Ø. 15. maj 2020 kl. 16:22
    Vi laver den her i aften - jeg glæder mig SÅ meget!
  • Louise P. 17. maj 2020 kl. 11:30
    Den er skrevet på menuen til i morgen 👌🏻
  • Louise P. 18. maj 2020 kl. 19:03
    Super lækker ret 👌🏻
  • Susanne A. 21. maj 2020 kl. 11:53
    Hej Jesper
    Kan man bruge noget andet ind harissa, da vi ikke er til chili/stærke ting.
    Hilsen susanne
  • Jesper Vollmer 21. maj 2020 kl. 22:26
    Hej Susanne

    Jeg tænker en marinade med tomatpuré, måske lidt sukker og eddike.

    Det kunne være et godt alternativ.

    Jesper
  • lizette d. 7. juni 2020 kl. 12:27
    En af vores yndlings retter, som jeg kender i forvejen fra Jamie Olivers bog: 5 ingredienser.
    Harissa køber jeg i vores lokale etnisk supermarked. Vi blander dog harissa op med peberfrugt pure så den ikke er så stærk.
  • Jesper Vollmer 9. juni 2020 kl. 09:58
    Hej Lizette

    Det er præcis der, jeg også prøvede den første gang. Er vild med den bog.

    Det er jo meget den tankegang, jeg har. Få ingredienser med høj smag.

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 17 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)