Det her er kun et uddrag! Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Koldhævede boller 2.0 og du får hele opskriften. Bliv medlem

Koldhævede boller 2.0

Som du kan se i filmen, så sætter man dejen over om aftenen, før man hopper i seng.  Du opløser gæren i vandet, og kommer sukker, begge slags mel og salt i.  Rør det sammen, så det bliver samlet til en homogen dej.  Sæt den med film over i...

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

87 kommentarer

  • Joan S. 18. februar 2021 kl. 13:55
    Kære Jesper

    Mit spørgsmål har intet med alle dine skønne opskrifter at gøre, men om det pragtfulde musik du altid indleder med.
    Hvad er det for noget ?
    Skønt og meget beroligende.

    Hilsen Joan
  • Jesper Vollmer 18. februar 2021 kl. 15:08
    Hej Joan

    Det er vores dygtige klipper Adam, der finder musik til stemningen.

    Det er gratis musik på nettet, som man frit kan bruge, så vi undgår Koda og lign.

    Ofte er det forskellige numre, han leger med... Så jeg ved faktisk ikke præcis, hvad de hedder.

    Jesper
  • Joan S. 18. februar 2021 kl. 19:31
    Tak for dit altid hurtige svar.
    Kan du ikke spørge Adam om hvad det hedder?
    Kh Joan
  • Lisbeth v. 18. februar 2021 kl. 14:54
    Altså Jesper, nu har du lige lært os i version 1, at man bruger koldt vand og ikke fingerlunt vand! Men i version 2 skal det være fingerlunt?
  • Jesper Vollmer 18. februar 2021 kl. 15:04
    Hej Lisbeth

    Jeg syntes bare, at gæren blev lidt mere aktiveret ! Måske skal jeg lige rette den anden til ☺️

    Jesper
  • Maya H. 18. februar 2021 kl. 14:55
    Du glemte at skære en over som du sagde 😂😂 mor er ikke vred, mor er skuffet 🤪
  • Jesper Vollmer 18. februar 2021 kl. 15:06
    Ha ha... gud ja ! Det lovede jeg jo egentlig !

    Men tro mig Maya, de er luftige... ☺️

    Jesper
  • Maya H. 18. februar 2021 kl. 15:08
    Det tvivler jeg ikke på 🤪 skal klart prøve dem 😍
  • Lone F. 18. februar 2021 kl. 15:28
    Hej Jesper

    Hvordan bliver bollerne efter frysning, optøning og opvarmning igen? Jeg er alene, så 12 boller er nok i overkanten :-)
  • Jesper Vollmer 18. februar 2021 kl. 15:30
    Hej Lone

    Det kan du sagtens. Det er ikke sjældent, jeg kommer til optøede og næsten lige så dejlige boller hos min svigermor. Det er klart, at frisk og lune boller er allerbedst, men optøede kan sagtens være dejlige.

    Jesper
  • Mette S. 18. februar 2021 kl. 15:48
    Skal de virkelig bages ved 250 grader i 16 min?
    De ser lækre ud, og skal helt klart prøves?
  • Jesper Vollmer 18. februar 2021 kl. 17:35
    Hej Mette

    Ja de skal. Du får 12 pænt store boller, og jeg kan liiiige ha´ dem på bageplade i min almindelig størrelse ovn derhjemme. Her på Bornholm har jeg jo en kæmpe ovn, då de har meget plads omkring sig.

    De 16 min. passer til størrelserne, og det giver en skøn skorpe.
    Jeg har bådet prøvet at bage dem ved alm. ovn og ved varmluft.

    Jeg syntes, de blev lækrest ved varmluft.

    Håber det giver mening...

    Jesper
  • Dorthe L. 18. februar 2021 kl. 17:07
    Man kan vel også halvere portionen, det gør jeg i version et, vi er kun 2, dejen kan sagtens holde sig i køleskab 2 dag3
  • Jesper Vollmer 18. februar 2021 kl. 17:36
    Jeg tror altså, at dejen vil overhæve, hvis du gemmer den bagt i 2-3 dage.

    Frys dem hellere ned.

    Jesper
  • Ninett O. 19. februar 2021 kl. 02:35
    Hej Jesper, kan kun skaffe tørgær - hvor meget vil du anbefale at jeg bruger?
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 15:46
    Hej Ninett

    Én pakke på 11,8 gram svarer til 50 gram frisk gær.

    Jesper
  • Hanne V. 19. februar 2021 kl. 08:03
    Hej Jesper.
    Tak for medlemsskabet, det er nogle fantastiske opskrifter du laver. Jeg har lavet koldhævede boller, bare uden morgenbadning 😉, STORT ros til dem, og ikke første gang jeg laver dem.
    De bedste hilsner fra Hanne.
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:07
    Tænker du mener sidste 😜

    Jesper
  • Karen 19. februar 2021 kl. 08:48
    Hej Jesper
    Har lige taget 2.0 boller ud af ovnen de blev super vellykket tak for dejlig opskrift
  • Andrea P. 19. februar 2021 kl. 09:35
    Hvad er den tekniske årsag til at dejen her ikke skal æltes? Jeg kørte min rundt på maskine i fem minutter (fordi jeg plejer) men fik heller ikke helt så meget luft i dejen. Er det derfor? 🤓
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:10
    Hej Andrea

    Jeg har selv nogengange kørt min dej på en røremaskine, men dog ikke i 5 min. De blev helt fine.

    Prøv næste gang, bare lige at røre den sammen, og så se, om det fungerer for dig.

    Jeg har bagt mine 4 gange her i vinterferien, og hver gang helt vildt lækre. Legede enddog med alm. ovn. i stedet for varmluft, men de blev bedst med varmluft. Mere farve og mere sprødhed.

    Jesper
  • Hanne B. 19. februar 2021 kl. 11:46
    Hej Jesper.

    skønne ser de jo ud dine boller, du har gjort det igen, dejligt. :-)

    Jeg er lige nødtil og spørge om du bager med luft eller alm. ?
    En rigtig god dag til jer..
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:12
    Hej Hanne

    Jeg har høfligst skrevet varmluft i opskriften liiiige efter antal grader...

    😜

    Jesper
  • Stig S. 19. februar 2021 kl. 13:15
    Hej Jesper. Har bagt dine bollet til morgen. Jeg kom til at ælte dem i røremaskinen som jeg plejer. Dejen var rigtig hård at rulle ud. Resultatet blev rigtig fint. Måske skal følge opskften næste gang 👍😉.
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:11
    Hej Stig

    Rulle ud???

    Har du læst opskriften, set billederne eller set filmen ??? 😜

    Giv den lige et skud mere !

    Jesper
  • Connie M. 19. februar 2021 kl. 18:01
    Hej Jesper,
    Jeg syntes at der lå mere end 15 g gær nede i bunden af skålen, jeg syntes nærmest det ligenede mindst 50 g.
    Med hensyn til ovn temperatur så er 250 g varmluft jo lige så Meget som næsten 300 g. Skalden ikke være mindre g. Når det er varmluft.?
    Med venlig hilsen
    Connie
  • Mariann S. 21. februar 2021 kl. 16:16
    Ønsker svar på damme spørgsmål, bliver altid i tvivl😊 skal ovnen virkelig stå på 250 grader og så samtidig varmluft
  • Connie M. 22. februar 2021 kl. 12:35
    Jeg kan ikke finde svaret på denne. Jeg har skrevet på denmail du har sendt at jeg ikke kan se svaret.
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:18
    Hej Connie

    Du har nu fået mail, men jeg skriver det også lige her.

    Det ER 15 gram gær, jeg bruger i filmen. Du kan faktisk kigge på billedet under opskriften, hvor du kan se ca. 1/3 af en pakke gær.

    Og det ER 250° varmluft. Jeg har leget en del med opskriften, og forsøgt med både alm. ovn op mod varmluft. Jeg synes, der kommer bedre skorpe og farve med varmluft.

    Jesper
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:21
    Hej Mariann

    Jeg håber, du har givet dem et forsøg. Det ER 15 gram gær, og de 250° VARMLUFT mener jeg skam.

    Jesper
  • Connie M. 22. februar 2021 kl. 16:35
    Tak for svaret, de boller skal jeg prøve,


  • Mariann S. 22. februar 2021 kl. 17:40
    Hej Jesper
    De blev vendt sammen i går aftes og bagt her til morgen☺️ Bagte dem på 250 grader varmluft - ikke sidste gang, de var rigtigt gode👍🏻 Sprang dog svømmeturen over 🤪
  • Kasper P. 19. februar 2021 kl. 18:51
    Hej Jesper😀 Tak for opskrift. Mvh Kasper
  • Christina A. 19. februar 2021 kl. 21:49
    Halløj Jesper
    Kunne man evt "vippe" dejen ud direkte på bagepladen og bage det til brød? -og hvis, i hvor lang tid?
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 10:08
    Hej Christina...

    Så tror jeg, jeg ville bage det som grydebrødet herinde.

    Alternativt i ovnen ved 240° til det har en kernetemperatur på 96°

    Jesper

  • Jette N. 20. februar 2021 kl. 08:55
    Mega gode boller 😋Tak for nem opskrift
  • Jan O. 20. februar 2021 kl. 09:43
    Hej Jesper,
    Jeg har aldrig bagt før, men når vores søn på 15 år spørger om jeg ikke nok vil dele opskriften med mor så er de godkendt! 👍
    Hilsen
    Jan
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 16:21
    Lyder godkendt ja !

    Tak...

    Jesper
  • Rita H. 20. februar 2021 kl. 09:46
    Hej Jesper.
    Jeg melder mig i heppekoret over version 2.0👌.
    Så lækre - ren mums og igen kommer appelsinmarmeladen til sin ret 🙂.
    God weekend.

    De bedste hilsner
    Rita
  • Conni b. 22. februar 2021 kl. 12:09
    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 15:03
    Godt at høre Conni

    Ja når man først har fået en masse dejlig luft i dejen, skal man passe på, ikke at mase den ud af dem igen ;)

    Jesper
  • Conni b. 22. februar 2021 kl. 12:10
    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni
  • Conni b. 22. februar 2021 kl. 12:10
    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni
  • Conni b. 22. februar 2021 kl. 12:10
    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni
  • Conni b. 22. februar 2021 kl. 12:10
    Hej Jesper
    Hvor er det hyggeligt at komme ind på din side.
    Du er rolig og afslappet,og du gør meget ud af det.Så alle kan nå at følge med.
    Feks bliver mine boller lidt flade.Nu kan jeg se at jeg roder for meget med dejen .
    Venlig hilsen Conni
  • Bente L. 23. februar 2021 kl. 14:35
    Hej Jesper
    Super gode boller! Sprødheden på mine forsvandt efter et kvarters tid - hvad kan jeg gøre så sprødheden bevares længere tid?
    Venlig hilsen
    Bente
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:46
    Prøv med halv portion i ovnen ad gangen med større afstand mellem bollerne. Der skal være HØJ varme på, så de bliver sprøde. Men selv hos mig, forsvinger sprødheden altså også efter et stykke tid.

    Men du kan nemt få den frem igen, ved at smide dem ind i en brandvarm ovn, lige inden de skal spises...

    Jesper
  • Kitt F. 23. februar 2021 kl. 19:21
    Har bagt dem flere gange nu og de er fuldstændig fantastiske🤩🙌tak for endnu en favorit🤎
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:41
    😍
  • Anna J. 24. februar 2021 kl. 13:24
    Opskriften siger 250 grader varm ovn..... min ovn går max til 230 grader?
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:39
    Så tror jeg, at lige dine skal bages ved 230° ;)

    Jesper
  • Lena N. 24. februar 2021 kl. 14:53

    Er det mon muligt at få et UDSKRIV ikon på opskriften, så den hurtigt kan printes ud i A4 str.? Vh Lena
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:44
    Hej Lena

    Det kommer der ikke. Vi er blevet enige om, at det strider lidt imod vores abonnementkoncept. Man skal jo helst være på siden, for at bruge arkivet.

    Men jeg kommer ikke efter dig, hvis du laver et screenshot ;)

    Jesper
  • Marta M. 25. februar 2021 kl. 11:31
    Hej Jesper
    Har lige bagt bollerne - de er super super gode - bliver min favorit i fremtiden - selv om boller 1 også er gode 👍😋👏
    Mvh
    Marta
  • Irene S. 30. marts 2021 kl. 21:35
    Den var go'
  • Ellen H. 25. februar 2021 kl. 12:24
    Hej Jesper
    Super lækre boller, og meget nemme at bage. Hældte lige en kop vand i ovnen sammen med bollerne. De gi’r ekstra sprød skorpe😀
    Kh
    Ellen
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:41
    Godt tip Ellen...

    Jesper
  • Jimmy J. 25. februar 2021 kl. 18:00
    Hej Jesper ...

    Vil gerne bruge spelt mel - kan man bruge det i samme blandings forhold ellers skal det være anderledes ...?

    Mvh

    Jimmy
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:43
    Hej Jimmy

    Ja det tænker jeg. Den er ret flydende i forvejen, så det burde fungere.

    Jesper
  • Karina f. 25. februar 2021 kl. 19:23
    Hej Jesper
    Så fik vi suppe og frisk bagte morgenboller til lavede dejen i morges så passede det med tiden til aftensmaden sønnen guffede 4 så de er godkendt har lavet dej så knægten kan vågne til frisk bagte boller i morgen hvor han fylder 13 år
    Varme hilsener til dig og dine
  • Jesper Vollmer 25. februar 2021 kl. 22:42
    Super Karina

    Har selv lige sat en halv portion over til i morgen tidlig. Vi er bare 3 hjemme, så to til hver må være fint ;)

    Jesper
  • Karin B. 26. februar 2021 kl. 07:11
    Kære Jesper
    Bedste koldhævede boller! 😍
  • Jesper Vollmer 27. februar 2021 kl. 19:34
    Skønt Karin...

    Du kan jo lege lidt med meltyperne ! Grovere, lysere eller med kerner.

    Det er en god basisopskrift.

    Jesper
  • Jannie H. 27. februar 2021 kl. 12:20
    Er ny her hos klub Vollmer, men sikken en debut. Bagte disse boller til morgen og det er de bedste hjemmebagte boller, vi har fået herhjemme.
    Kaster mig glad og straks ud i flere af dine opskrifter
  • Jesper Vollmer 27. februar 2021 kl. 19:33
    Jaaaa Jannie

    For filan da det er lækker læsning ! 😜

    Jesper
  • Anette l. 28. februar 2021 kl. 11:18
    Har lige bagt de gode koldhævede boller 2 og de blev super gode og meget sprøde...Tusind tak for en rigtig go madklub med en masse god inspiration og gode videoer som er nemme at følge med i
  • Jesper Vollmer 28. februar 2021 kl. 20:59
    Åååh Anette...

    Jeg bliver simpelthen så glad, når du skriver sådan...

    Jesper
  • Jens E. 6. marts 2021 kl. 16:54
    Dejlige boller og de er også rigtig gode at fryse
  • Pia R. 7. marts 2021 kl. 10:24
    Jeg har lige bagt dem her til morgen og de er super flotte og havde den rigtige lyd, da de kom ud af ovnen. De blev dog bløde, inden vi skulle spise, ikke ret lang tid efter. Hvad skyldes det ?
    De fik godt 16 min. ved 250 grader varmluft. og lød som sagt også rigtige, da jeg tod dem ud . Øv!
    Mvh. Pia
  • Brian T. 7. marts 2021 kl. 22:19
    Jeg er ikke den store bager, hader at have klistret dej på fingerne ;-) Men den her opskrift og fremgangsmåde er genial! Jeg er nu blevet mesterbager og fruen er glad :-) Super nemt og super gode boller, så jeg har været morgenbollemand de sidste par weekender :-)
  • Jesper Vollmer 10. marts 2021 kl. 17:26
    Uuuuhhh... 😜

    Det er da ikke den værste tjans at få ☺️

    Jesper
  • Ole S. 9. marts 2021 kl. 15:02
    Kan de godt hæve i 24 timer ?
  • Jesper Vollmer 10. marts 2021 kl. 17:25
    Hej Ole

    Så tror jeg altså, at de overhæver. Det er bedst omkring 8-10 timer.

    Jesper
  • Vibeke S. 10. marts 2021 kl. 08:46
    Hej Jesper.
    Kan brødet her bedst fryses i
    bagt/ u bagt tilstand?
    Jeg har bagt lige lovlig flere end vi kan spise.
    Venlig hilsen Vibeke
  • Jesper Vollmer 10. marts 2021 kl. 15:44
    Hej Vibeke

    Undskyld det sene svar.

    Ja det kan de sagtens, men du kan også sagtens bage halv mængde næste gang. Det gjorde jeg selv forleden. Så får du bare 6 flotte boller stedet for.

    Jesper
  • Hanne N. 18. marts 2021 kl. 07:05
    Du bruger ikke bagepapir, du bruger?
  • Jesper Vollmer 18. marts 2021 kl. 13:29
    Det er sådan nogle bagemåtter. Så er du fri for at stå med det nogen gange lidt besværlige papir.

    Du kan få dem rundt omkring. Jeg købte nogen forleden i Den Lille Køkkenbutik i Torvehallerne.

    Ellers kan du helt sikkert finde dem på nettet.

    Jesper
  • Claus M. 23. marts 2021 kl. 08:43
    Hej Jesper

    Super lækre boller👍
    Jeg har efterhånden lavet den mange gange, men jeg har problemer med at få dem sprøde hver gang. Jeg synes jeg laver den ene hver gang, men nogen gange er de sprøde og lækre, andre gange bliver de bløde.
    Har du et tip til hvad der kan være årsagen? Gær, temperatur på vand til gæren eller..???

    Mvh
    Claus
  • Claus M. 23. marts 2021 kl. 08:44
    Undskyld tyrk-fejl🤪
  • Jesper Vollmer 23. marts 2021 kl. 13:20
    Hej Claus

    Jeg kender det godt. De er super sprøde, så snart de kommer ud af ovnen, men ikke så længe efter bliver de blødere.

    Jeg er jo ikke bager, men kokke-basse ☺️ Men jeg fandt det her på nettet.

    Jeg har tit held med at give dem et ekstra skud i ovnen, når jeg skal spise dem senere...Det "crisper" dem fint op.

    Men se lige linket her... Det handler nemlig om fugt !

    https://laeratbage.dk/pro-bagetip-skaer-dig-til-en-sproed-skorpe-paa-bollerne/


    Jesper
  • Bettina H. 28. marts 2021 kl. 16:19
    De mest fantastiske boller som ligner nogen man køber hos en dyr bager :) Meget nemme at røre sammen og så fuld fart i ovnen. UHMMMMMMMMM :)
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 15:42
    JA SGU Bettina...

    Bliver så glad for at høre det der...

    Knus
    Jesper
  • Anne H. 30. marts 2021 kl. 09:33
    Guf, guf en dejlig fornyelse udi koldhævede boller.
    Påskeferie i sommerhuset og god tid til madlavning og til at nyde alle måltider😎
  • Asger M. 1. april 2021 kl. 08:59
    Hej Jesper
    Har prøvet dine boller i dag super gode og der er noget at tygge på

    Mvh Asger Michelsen
  • Jørgen J. 3. april 2021 kl. 09:29
    Hej Jesper
    Tak for medlems skabet.
    Super gode boller. Jeg var løbet tør for rugmel, så jeg brugte 100g fuldkorns hvede i stedet.
    Det blev nu heller ikke så tosset.
    De bedste hilsner
    Jørgen
  • Jesper Vollmer 3. april 2021 kl. 12:30
    Hej Jørgen

    Du kan også sagtenes lave dem på ren hvede, så bliver de mindst ligeså gode, men med knap så meget tyngde.

    Jesper
  • Inge C. 18. april 2021 kl. 08:01
    Wauw hvor ser de gode ud, glæder mig til at smage dem, har selv nogen i ovnen lige nu 😋 god søndag, den kan ikke blive andet med nybagte boller og solskin 🌞 Inge

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 87 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)