Det her er kun et uddrag! Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Jordbær med Sabayonne og du får hele opskriften. Bliv medlem

Jordbær med Sabayonne

Start med at skylle jordbærene, og fjerne stilken. Enten med en lille kniv eller som jeg gør her med et lille sugerør.  Mariner dem med flormelis og limeskal.  Mål alt op til sabayonne, og sæt en lille gryde over og simre med et par cm. vand i bu...

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.

15 kommentarer

  • Kate V. 16. juli 2020 kl. 14:44
    Kunne nærmest smage det
  • Per A. 16. juli 2020 kl. 14:51
    Fiks og meget dekorativ pynt, når man leger lidt med det der sugerør, ros...
  • Kirsten A. 16. juli 2020 kl. 17:37
    Mums! det ser godt ud, det skal prøves 😋
  • Brita L. 16. juli 2020 kl. 20:50
    Hej
    Kan man lave cremen på forhånd og stille den på køl indtil den skal bruges?
  • Marianne L. 16. juli 2020 kl. 21:24
    Ville gerne kunne lave cremen i god tid, kan man det ?
  • Jesper Vollmer 17. juli 2020 kl. 10:38
    Hej Marianne

    Nej det kan man ikke. Den skal spises med det samme.

    Jesper
  • Helle T. 17. juli 2020 kl. 12:16
    Nu er vi ikke de store vindrikkere, og har derfor aldrig hvidvin på lager. Kan man f.eks bruge Verdi i stedet for? Eller noget helt tredje? 🤗
  • Jesper Vollmer 17. juli 2020 kl. 15:19
    Hej Helle

    Det skal helst være SØD vin. Verdi er sødt, så det kan du godt bruge ja...

    Jesper
  • Dan M. 23. juli 2020 kl. 16:29
    Hej Jesper
    Så fik jeg prøvet 'din' jordbær med Sabayonne.
    Min hustru og jeg smilte betydeligt over din egen reaktion på smagen, men WOOOOW, hvor smager det godt :-)
    Din reaktion på videoen er under ingen omstændigheder overdrevet - det smager simpelthen hamrende godt - så er det sagt!
    Der skal arbejdes lidt med det, men er jo egentlig en enkel ret - Den bliver brugt fremadrettet, kan jeg garantere - tak for det :-)
    Sønnikes kommentar ved bordet var: 'Far, du nævnte noget med at resten skulle sættes på bordet, hvor er det?'

    Hvilket fører til en lille oplysning og et råd om vinen til andre.
    Jeg anvendte ikke æg, men pasteuriserede æggeblommer, hvor der er to blommer i hvert lille bæger. To bægere blev anvendt, svarende til fire æggeblommer, efter din opskrift.
    Jeg antager at dette er årsagen til at mængden ikke blev særlig stor, eller?

    En anden glad klubdeltager, Helle T. spørger om vinen. I al ubeskedenhed, er jeg rimelig dreven inden for dette område, men skal jo ikke udfordre fagkundskaben Jesper:-)
    Jeg købte en Muscadet i Superbrugsen til kr. 65,-, da jeg ikke ville 'ofre' en af mine gamle Sauternes fra min vinkælder.
    Meeen, jeg oplever altså at vinen var for billig. Er overbevist om, at en god fyldig Sauternes med nogle år på bagen, fx Piada, eller en kvalitets Rivesaltes som du anvendte Jesper, vil give både mere fylde, men også vil give desserten mere aroma.
    Det skal prøves næste gang.

    Tak Jesper endnu en gang. En fornøjelse at blive inspireret af dine mange års erfaring, viden og din kyndige vejledning :-)

    Dbh.
    Dan


  • Jesper Vollmer 24. juli 2020 kl. 09:25
    Hej Dan

    Jeg tror, det var klubbens længste kommentar til dato, men hvor er det fedt med den entusiasme. Jeg bliver så glad, når folk går all in.

    Jeg fik på mine 4 blommer en ret stor portion. Det er en af de saucer, der er svære at lave i små mængder, da man skal kunne komme ordentligt ned og få banket noget luft i den. Mængden med pasteuriseret blommer burde altså passe fint. Men er du sikker på, du piskede længe nok? Æggemassen fylder ikke så meget i starten, men jo mere luft man får i jo større volume. Du må lige prøve igen 😜

    Husk teknikken med at ligesom banke piskeriset ned ad, og løft massen op i en hurtig bevægelse.

    I forhold til smagen er det jo som med alt andet mad med vin. Du får jo bedre smag med bedre vin...

    Nyd resten af din sommer...

    Jesper
  • Dan M. 27. juli 2020 kl. 14:14
    Hej Jesper

    Beklager min længde af kommentarer. Mine omgivelser har før nævnt noget med at jeg typisk 'går all in' :-)

    Tak for vinket med teknikken. Det husker jeg til næste gang - herligt :-)

    God sommer til dig og familien

    Dbh.
    Dan
  • Sanne T. 8. august 2020 kl. 20:01
    Hvilken vin vil du anbefale?
  • Jesper Vollmer 12. august 2020 kl. 11:20
    Hej Sanne

    En sød Sauterne er perfekt eller en Muscat. Men så længe det "bare" er en sød hvidvin, bliver det godt.

    Jesper
  • Jytte G. 12. august 2020 kl. 10:20
    Jeg lavede denne herlige dessert i går, og alle var vildt begejstrede. Ingen rester her. Tak 😊
  • Jesper Vollmer 18. september 2020 kl. 09:25
    Hej Jytte


    Det er så rart at høre, at det virker for dig...

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 15 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)