Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Hakkebøf

4
  • Agurkesalaten
  • 2 stk. agurker
  • 1 spsk. salt
  • 2 dl. vand
  • 2 dl. æbleeddike
  • 2 dl. sukker
  • 1 spsk. rosa peber
  • 1 tsk. peberkorn
  • 1 dusk timian
  • Svampene
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. smør
  • 1 håndfuld champion
  • 1 spsk. æbleeddike
  • bøfferne
  • 800 gram hakket oksekød
  • sovsen
  • 3 dl. bouillon
  • 1 dl. piskefløde
  • 2 spsk. engelsk sauce
  • 1 tsk. kulør
  • 1 spsk. maizena plus lidt vand
  • de bløde løg
  • 3 stk. løg
  • 1 spsk. smør
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt og lidt peber
  • spis kartofler til

Du kan med fordel lave agurkesalaten i god tid. Så smager den bare bedre. 

Sær agurkerne i 1-2 mm. tykkelse, og læg dem i en sigte med lidt salt mellem lagene. Lad dem dræne lidt i mindst 10 min. Skyl dem bagefter. 

Kog vand, eddike, sukker, timian og peber op, og hæld det over agurkeskiverne, du allerede har puttet i et glas. 

Svampene steger du af i lidt smør, og krydre med salt og peber. Kom eddiken på, når de har en flot farve. Vend dem på den varme pande ved anretningen. 

Til de bløde løg, snitter du løgene i strimler, og steger dem forsigtigt af over en halv times tid ved lav varme, mens de langsomt får lidt farve. Kom sukker og salt og peber på, og smag det hele til. 

Kødet tager du ud af pakken, og holder det i et stykke på spækbrættet. Kig efter hvilken vej "trådene" af kød ligger. De skal ligesom ligge på langs. Rul kødet op som en "pølse". Når kødet er strammet lidt op, kan du nemt skære 4 bøffer, der ikke falder fra hinanden. Form dem flot og ens. Steg dem af på panden i olie og smør, til de har en flot stegeskorpe på begge sider i ca. 5 min. på hver siden vil gøre dem rosa i midten. Steg dem, som du/I bedst kan li´ dem. 

På samme pande kommer du bouillonen på, koger den op, og tilsætter fløden. Smag til med engelsk sauce, og salt og peber og evt. lidt eddike. Når den smager dejligt, jævner du den med lidt Maizena, og farver den med kulør. Så er der pandesovs... 

Anret hakkebøfferne med den sprøde agurkesalat, de glaserede svampe, der er lunet op igen (evt. på panden fra sovsen), varme kartofler, de bløde løg og den cremede sovs. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

34 kommentarer

  • Conny j. 15. april 2021 kl. 16:31
    Mums.
    Dejlig med alm. Dansk mad, med kartofler det elsker vi her 😋👍🏻😍.
  • Mette H. 15. april 2021 kl. 16:33
    Hej, tak for gode film med masser af inspiration. Hvordan kan det være at du ikke “hakker” et gitter på begge sider af bøffen? Hvis det giver mening😬

    Bedste hilsner
    Mette
  • Jesper Vollmer 15. april 2021 kl. 21:19
    Så du den flotte stegeskorpe, jeg fik...?

    Derfor😉

    Jesper
  • Astrid P. 15. april 2021 kl. 17:01
    Hej Jesper. hvor ser det lækkert ud og jeg glæder mig til at "rullle "det hakkede kød. Hvilket mærke er din jernpande?. Jeg har en støbejernspande magen til din. Hvorfor bruger du jernpanden, også til løgtærten? Mvh Astrid.
  • Jesper Vollmer 15. april 2021 kl. 21:20
    Den giver en flot stegning på bøffen... jeg elsker jernpander.

    Jesper
  • Finn L. 15. april 2021 kl. 19:37
    Hej Jesper. Tak for hyggelig og afslappet video.
    Hvilken fedt% har dit oksekød?
    Hilsen Finn.
  • Jesper Vollmer 15. april 2021 kl. 21:21
    Mindst 12%

    Jo højere fedtprocent jeg saftigere bliver de.

    Jesper
  • Jonna v. 15. april 2021 kl. 19:57
    Hvilken boullion bruger du - da ikke hønsebullion eller hvad 🙃
  • Jesper Vollmer 15. april 2021 kl. 21:21
    Det kan du sagtens bruge. Det gjorde jeg☺️

    Jesper
  • Bettina E. 15. april 2021 kl. 20:26
    Så store bøffer og kun 4 min på hver side🤔 er de så ikke meget røde?
  • Jesper Vollmer 15. april 2021 kl. 21:23
    Nu skriver jeg jo 5 min.

    Og jo de er ret røde.

    Men jeg skriver også, at I skal stege dem, som I bedst kan li’ dem...

    Hvis du trykker dem endnu fladere, bliver de mindre røde.

    Jesper
  • Brian T. 15. april 2021 kl. 23:33
    Alt ser godt ud, og god vejledning og forklaring ... men, har sagt det før - og ikke mødt forståelse 😂
    Vil du ikke nok skære dit kød, når det er stegt? Ved godt du siger 4 min. er rød, så giv mere tid, hvis man ikke ønsker det. Men for forståelsen vil det være fint, hvis man ser hvor rød 4 min. ser ud 😉
    Jeg haver hakkebøffer på søndag!

    Dbh Brian
  • Jesper Vollmer 16. april 2021 kl. 11:27
    Jeg må vist hellere til at skære for snart... ;)
  • Astrid P. 16. april 2021 kl. 15:12
    Det er en umulig opgave . Vi har forskelligt køkkengrej, forskellige komfurer, og forskellige opfattelser af hvornår noget stegt er for rødt eller lige tilpas. Tak for dine oplysninger om hvornår du undervejs skruer op eller ned. Det er så op til os at forsøge os frem og finde lige det der er det ideelle for os. . Det er det vi skal lærer og have tillid til.
    Hvor er det noget lækkert køkkengrej du har fået lavet. Held og lykke med denne produktion.
  • Jesper Vollmer 21. april 2021 kl. 11:36
    Tak Astrid for en sød besked.

    Blir´ så glad !

    Jesper
  • Helle R. 16. april 2021 kl. 19:28
    Vi fik hakkebøffer til aften efter din opskrift, undlod dog agurkerne, dem laver jeg en anden dag.
    Dejlig smag og perfekte bøffer efter vores mening.
  • Pia R. 16. april 2021 kl. 20:42
    Fedt trick du har lært med bøfferne, sådan vil jeg forme dem fremover🙏 Skøn sovs, så lykkedes det for mig efter 30 år😄. Min yngste dreng var vild med retten.
    Hilsen
    Pia R.
  • Jesper Vollmer 21. april 2021 kl. 11:37
    Super Pia

    Godt at knægten kunne li´det...

    Jesper
  • Jørgen J. 17. april 2021 kl. 18:16
    Hej Jesper
    Et enkelt spørgsmål. Krydrer du bøfferne på begge sider inden du steger dem?
    Hilsen Jørgen
  • Jesper Vollmer 20. april 2021 kl. 13:29
    Hej Jørgen

    Nej jeg krydre først efter stegningen. Så får man en flottere og renere stegeskorpe.

    Saltet (især hvis det er flagesalt) lægger sig som små lommer mellem kødet og panden, hvorfor det netop ikke kan give stegeskorpe præcis der.

    Gir´det mening ?

    Jesper
  • Jørgen J. 21. april 2021 kl. 18:48
    Helt klart, det er noteret til næste gang:-)
    Hilsen Jørgen
  • Hanne B. 18. april 2021 kl. 17:18
    Hej Jesper,

    dejligt og se at det rå kød du bruger til dine hakkebøffer, det man ser i supermarkerne ligner
    orme der ligger i en kasse.
    Jeg har da heldigvis fundet et sted, hvor det er bedre.

    mvh Hanne
  • Hanne B. 18. april 2021 kl. 17:18
    Hej Jesper,

    dejligt og se at det rå kød du bruger til dine hakkebøffer, det man ser i supermarkerne ligner
    orme der ligger i en kasse.
    Jeg har da heldigvis fundet et sted, hvor det er bedre.

    mvh Hanne
  • Anne B. 21. april 2021 kl. 11:53
    Stærkt inspireret af dine syltede agurkeskiver har jeg syltet både rødbedeskiver, squashskiver og gulerodsskiver. Det er så lækkert.
  • Niels G. 21. april 2021 kl. 14:59
    Hej Jesper
    Kunne du vise hvordan man laver løgmarmelade?
    Mvh Niels
  • Jesper Vollmer 21. april 2021 kl. 15:35
    Hej Niels

    Fedt du spørger om præcis det, for den opskrift allerede under opskriften på pizza...

    Jesper
  • Niels G. 21. april 2021 kl. 17:57
    Sorry
  • Gitte 22. april 2021 kl. 17:29
    Jamen altså.. guf. Er i gang med aftensmaden og den står på Hakke-drenge.. Agurke salaten lavede jeg i formiddags.. Velbekomme og gò tur til Københavnstrup😊
  • Kirsten H. 22. april 2021 kl. 18:22
    Jeg var meget spændt på, hvor længe bøfferne skulle stege. Får dem altid stegt for længe og så bliver de tørre. Ærgerligt, at du ikke lige skar en bøf over, så man lige kunne se indeni, hvordan farven var.
  • Gitte 22. april 2021 kl. 23:46
    Jeg stegte bøfferne i 5 min på hver side og så trak de det sidste imens jeg lavede sovsen.. Det hele blev helt perfekt..
  • Leif P. 22. april 2021 kl. 22:58
    Hvad er er forskellen på at bruge maizenamel frem for hvedemel til jævning af sovs.
    Hilsen Gurli
  • Jesper Vollmer 23. april 2021 kl. 11:37
    Hej Leif

    Ved maizena undgår du den velsmag, der godt kan komme med hvedemel. Det er jo ikke en opbagning her, som det er med f.eks. persillesovsen til den stegte flæsk herinde.
    Der er jo heller ikke så stor en mængde sovs her, så det er væsentligt nemmere at styre konsistensen med maizena.

    Håber det giver mening !

    Jesper
  • Jan O. 1. maj 2021 kl. 14:40
    Hej Jesper,

    Jeg kan godt lide energibesparelsen ved at lade kartoflerne koge i 5min og så trække i den varme vand. Hvor lang tid lod du kartoflerne trække inden de var klar?

    Hilsen Jan
  • Lilian J. 2. maj 2021 kl. 18:22
    K

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 34 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)