
Frikadeller
Start med at røre oksekødet "sejt" med salt og peber. Det skal føles helt fjedrende.
Kom æg i og vandet lidt ad gangen. Hvis det bliver virkelig flydende, kan du justere med et par spiseskefulde mel.
Hak løg, og kom dem i røreskålen sammen med svi
27 kommentarer
Er der en årsag til at du vælger solsikkeolie, fremfor olivenolie? Altså, er der behov for at det er den 'tynde' olie rent stege mæssigt?
Nu mangler vi bare en lækker opskrift på leverpostej, så er verden på plads igen :) :)
Vh. Vibeke
Jeg bruger vindruekerneolie, da det kan tåle høj varme. Det er meget sjældent, jeg steger i olivenolie. Den kan ikke li´ varmen.
Jesper
Står g for andet end gram 🤔
Spm blev ved fejl sendt dobbelt- sorry !
Står g for andet end gram 🤔
Blot er kort spsm...
Hvorfor oksekød?
Mvh Mette
Du kan sagtens bruge alm. kalv og flæsk. det har jeg også skrevet i opskriften.
Oksekødet giver bare en mere intens smag.
Jesper
Ja prøv dem, de bliver super saftige...
Jesper
Jeg ville bare gå med noget lyst kalvekød. Der er desværre bare ikke særligt fedt. Men prøv med det, så bliver det helt sikkert godt.
Jesper
Frikadeller kan vi altid spise :-)
Elsker når du kommer med gode brugbare køkkentips!
vh Connie
Var der gode tips denne gang da?
Jesper
Hvis jeg vælger alm kalv og flæsk og gør det sejt med salt først, vil jeg så få samme gode smag som med oksefars? Og skal det være det fede fars?
Nej det skriver jeg også i opskriften. Du kan sagtens "bare" bruge kalv og flæsk.
Jeg bruger selv det samme, når jeg laver det herhjemme, men processen er den samme.
Fedtet er bare for saftigheden OG for smagen.
Jesper
Tak for mange inspirerende videoer og opskrifter :-)
Enhver famile har deres frikadelle opskrift, også her :-) Er gået i arv og jeg er nu 3. generation, der laver dem.
Du kan prøve dem hvis du har lyst, de bliver meget luftige og smagfulde.
Det er ikke fordi jeg vil udfordre din opskrift på nogen som helst måde, vil bare gerne dele min families med dig (og andre) :-)
500 gr Hakket gris og kalv
1 Æg
1 Løg (hakkes efter behag, jeg hakker meget fint da det deler sig bedre i farsen)
Ca 2 dl Sødmælk
Ca 2 gode håndfulde Grovvalsede Havregryn
Salt og Peber
En kold kartoffelsalat er helt fabelagtig sammen med dem, lavet på Hellmans, Ymer, Salt og Peber, Løg og en lille smule Dijon... :-) - og en masse persille plus en smule smeltet smør fra stegepanden.
Hvor er det dejligt at høre, og hvor er det fedt, at du lige deler familiens opskrift med mig og den mange tusinde andre... Tak igen !
Den der kartoffelsalat lyder "ond" på den helt gode måde 😜
Jesper
Så'lidt :-)
Kan du måske gennemgå hvorleds man finder og vedligeholder en god stegepande, evt komme med et par anbefalinger?
Mvh
Henrik
Kan se af en anden også skriver af af frekedeller koger. Jeg havde ikke vindruekerne olie, men brugte rasp olie ved ikke om det var derfor de kogte mere, og ikke fik stegeskorpe.
Men god smag.
Vil gerne få det helt rigtig
Olietyperne har ikke noget at sige, men derimod lyder det meget som om, at du har alt for lav varme på panden. Stegeskorpen holder på safterne, og det er også her, farven kommer...
Håber du får det til at virke...
Jesper
Vil skure mere op for varmen næsye gang
Helle
Så skal man ikke bruge så meget salt, for at kører "hele" farsen sej.
Ellers bliver det en ordentlig salt omgang.
Jesper
Skriv kommentar