Det her er kun et uddrag! Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Frikadeller og du får hele opskriften. Bliv medlem

Frikadeller

Du kan sagtens bruge alm. hakket kalv og flæsk, istedet for at købe 2 slags kød. Start med at røre oksekødet "sejt" med salt og peber. Det skal føles helt fjedrende. Kom æg i og vandet lidt ad gangen. Hvis det bliver virkelig flydende, kan du jus...

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

53 kommentarer

  • Vibeke S. 17. december 2020 kl. 22:26
    Hej Jesper

    Er der en årsag til at du vælger solsikkeolie, fremfor olivenolie? Altså, er der behov for at det er den 'tynde' olie rent stege mæssigt?

    Nu mangler vi bare en lækker opskrift på leverpostej, så er verden på plads igen :) :)

    Vh. Vibeke
  • Jesper Vollmer 17. december 2020 kl. 23:12
    Hej Vibeke

    Jeg bruger vindruekerneolie, da det kan tåle høj varme. Det er meget sjældent, jeg steger i olivenolie. Den kan ikke li´ varmen.

    Jesper
  • Birte s. 23. februar 2021 kl. 13:41
    Jeg bruger økologisk koldpresset rapsolie med lidt smør. Hvad mener du om det ??
    Forøvrigt laver jeg ofte en stor portion frikadeller af gangen og sætter dem direkte i ovnen ved 200 gr.. så er der altid noget i fryseren til aftensmad eller frokost. Hvad siger du til det.
    Kh.fra nyt medlem 🙋
  • Jesper Vollmer 28. februar 2021 kl. 21:03
    Hej Birte

    God idé med den store portion, men jeg synes, at rapsolien smager for meget igennem. Men det er nok bare mig...

    Tak for roserne

    Jesper
  • Tina N. 25. april 2021 kl. 10:02
    Jeg synes også kold presset rapsolie, har en grim besk bi smag. Men fandt ud af, at raffineret raspolie, har ikke rigtig nogen bismag. Men jeg ved ikke lige om raffineret olier er udsende ?
    Mvh Tina
  • Birte s. 25. april 2021 kl. 11:27
    Ved ikke om man må reklamere her Men der er ingen problemer med lugt/ smag med den koldpressede økologiske rapsolie fra Netto.
    Os søndagshilsen til Jesper Her dufter af dine koldhævede boller 👍👍👍
  • Nelly W. 17. december 2020 kl. 23:03
    2 g løg, revet - er 2 g korrekt ?
    Står g for andet end gram 🤔
  • Jesper Vollmer 17. december 2020 kl. 23:10
    Sorry det er en slåfejl... Retter lige ! Tak !
  • Nelly W. 17. december 2020 kl. 23:11
    Mange tak for hurtigt svar !
    Spm blev ved fejl sendt dobbelt- sorry !
  • Nelly W. 17. december 2020 kl. 23:09
    2 g løg, revet - er 2 g korrekt ?
    Står g for andet end gram 🤔
  • Mette B. 18. december 2020 kl. 07:15
    Hej Jesper,
    Blot er kort spsm...
    Hvorfor oksekød?
    Mvh Mette
  • Jesper Vollmer 19. december 2020 kl. 18:54
    Hej Mette

    Du kan sagtens bruge alm. kalv og flæsk. det har jeg også skrevet i opskriften.

    Oksekødet giver bare en mere intens smag.

    Jesper
  • Mia H. 18. december 2020 kl. 10:24
    Spændende.😊 Dem skal jeg prøve. Har altid kun brugt svinekød og noget mere mel og havregryn i end du anvender.😂
  • Jesper Vollmer 18. december 2020 kl. 10:38
    Hej Mia

    Ja prøv dem, de bliver super saftige...

    Jesper
  • Elsie S. 18. december 2020 kl. 12:47
    Hej, har du et 'godt' alternativ til svinekød, da jeg ikke spiser svinekød?
  • Jesper Vollmer 19. december 2020 kl. 18:48
    Hej Elsie

    Jeg ville bare gå med noget lyst kalvekød. Der er desværre bare ikke særligt fedt. Men prøv med det, så bliver det helt sikkert godt.

    Jesper
  • Connie M. 18. december 2020 kl. 16:24
    Hej Jesper
    Frikadeller kan vi altid spise :-)
    Elsker når du kommer med gode brugbare køkkentips!
    vh Connie
  • Jesper Vollmer 19. december 2020 kl. 18:48
    Hej Connie

    Var der gode tips denne gang da?

    Jesper
  • Lone H. 18. december 2020 kl. 18:14
    Hej Jesper. De kan duftes ud igennem skærmen:-)
  • Bettina E. 19. december 2020 kl. 10:46
    Hvorfor så fedt grisekød ?
    Hvis jeg vælger alm kalv og flæsk og gør det sejt med salt først, vil jeg så få samme gode smag som med oksefars? Og skal det være det fede fars?
  • Jesper Vollmer 19. december 2020 kl. 18:53
    Hej Bettina

    Nej det skriver jeg også i opskriften. Du kan sagtens "bare" bruge kalv og flæsk.

    Jeg bruger selv det samme, når jeg laver det herhjemme, men processen er den samme.

    Fedtet er bare for saftigheden OG for smagen.

    Jesper
  • Henrik F. 19. december 2020 kl. 13:01
    Hej Jesper,

    Tak for mange inspirerende videoer og opskrifter :-)
    Enhver famile har deres frikadelle opskrift, også her :-) Er gået i arv og jeg er nu 3. generation, der laver dem.
    Du kan prøve dem hvis du har lyst, de bliver meget luftige og smagfulde.
    Det er ikke fordi jeg vil udfordre din opskrift på nogen som helst måde, vil bare gerne dele min families med dig (og andre) :-)

    500 gr Hakket gris og kalv
    1 Æg
    1 Løg (hakkes efter behag, jeg hakker meget fint da det deler sig bedre i farsen)
    Ca 2 dl Sødmælk
    Ca 2 gode håndfulde Grovvalsede Havregryn
    Salt og Peber

    En kold kartoffelsalat er helt fabelagtig sammen med dem, lavet på Hellmans, Ymer, Salt og Peber, Løg og en lille smule Dijon... :-) - og en masse persille plus en smule smeltet smør fra stegepanden.
  • Jesper Vollmer 19. december 2020 kl. 19:01
    Hej Henrik

    Hvor er det dejligt at høre, og hvor er det fedt, at du lige deler familiens opskrift med mig og den mange tusinde andre... Tak igen !

    Den der kartoffelsalat lyder "ond" på den helt gode måde 😜

    Jesper
  • Henrik F. 20. december 2020 kl. 11:48
    Hej Jesper,

    Så'lidt :-)
    Kan du måske gennemgå hvorleds man finder og vedligeholder en god stegepande, evt komme med et par anbefalinger?
    Mvh
    Henrik
  • Christina M. 20. december 2020 kl. 13:40
    Så er dellerne sat over. Kan anbefale Jer at købe noget godt hakket kød. Der er så meget vand i min fars at det bliver til 26 deller og de koger trods kun 5 på panden af gangen.
  • Janne J. 20. december 2020 kl. 23:21
    Hej Jesper.Hvornår kommer rødkålen ? Jeg synes du sagde den ville komme i dag . Jeg skal jo nå at købe det der skal bruges til den. 😊
  • Helle H. 29. december 2020 kl. 18:07
    Hej Jesper

    Kan se af en anden også skriver af af frekedeller koger. Jeg havde ikke vindruekerne olie, men brugte rasp olie ved ikke om det var derfor de kogte mere, og ikke fik stegeskorpe.
    Men god smag.
    Vil gerne få det helt rigtig
  • Jesper Vollmer 29. december 2020 kl. 19:54
    Hej Helle

    Olietyperne har ikke noget at sige, men derimod lyder det meget som om, at du har alt for lav varme på panden. Stegeskorpen holder på safterne, og det er også her, farven kommer...

    Håber du får det til at virke...

    Jesper
  • Helle H. 1. januar 2021 kl. 22:46
    Tak for svar Jesper.
    Vil skure mere op for varmen næsye gang
    Helle
  • Lotte 5. januar 2021 kl. 10:33
    Bare nysgerrig, hvad gør det at du rører 1/3 sej først?
  • Jesper Vollmer 5. januar 2021 kl. 17:39
    Hej Lotte

    Så skal man ikke bruge så meget salt, for at kører "hele" farsen sej.

    Ellers bliver det en ordentlig salt omgang.

    Jesper
  • Mette W. 24. januar 2021 kl. 01:02
    Hej Jesper og co.

    Tak din super dejlige rolige måde, at forklare kunsten at lave mad på. Det er bare mega hyggeligt og jeg føler næsten, at jeg står i køkkenet sammen med dig og suger viden til mig. Og så synes jeg, at du er rigtig god til at forklare-så`en helt nede på jorden, alle de ting du gør, fx. hvor meget varme skal der være på komfuret, hvornår skruer du op eller ned osv osv. De små detaljer, som jeg godt kan savne, når jeg ellers sidder og ser på madprogrammer.
    I Love it ;-) Og så i roligt tempo og ikke så meget p.. eller smart i en fart. What`s not to like!!

    Ved godt, at det et stk tid siden, at du lavede frikadeller, men jeg håber, at det er ok, at jeg stiler dig nogle spørgsmål?? (Håber at du ser det :-) )

    Jeg vil spørge dig, om du har hørt, at man kan bruge Danskvand i stedet for almindelig vand? Og hvis du har, har du så prøvet det? ;-)

    Jeg har nogle gange brugt friske krydderurter, fx. revet citronskal og rosmarin, eller Salvie, eller citrontimian osv. Har du nogle andre ideer til, hvordan man ellers kan friske dellerne op, altså frikadellerne :-) gerne friske krydderurter, som jeg er stor fan af, men nogle gange i tvivl, om hvordan de kan bruges og sættes sammen fx. til frikadeller eller andet kød

    Kunne du tænke dig en dag, at vise, hvordan man kan marinere noget øko-kyllingebryst med skind? Vise, hvordan man kan få det stegt saftigt og sprødt, og hvis det ikke bliver for meget, så med noget sundt børnevenligt tilbehør til? ;-) Ingen pres, bare et spørgsmål ;-)

    Undskyld alle mine spørgsmål..

    På forhånd tak
    Dbh
    Mette
  • Jesper Vollmer 24. januar 2021 kl. 15:59
    Hej Mette

    Det var da en skøn søndagsbesked. Tænk at sidde her og få røde kinder over dine fine roser.

    Du siger lige alt det, jeg gerne vil ha´at klubben skal kunne... Tak 🙏🏼

    Danskvandstricket er helt fint. Det gør jeg selv nogengange. Det gør dem lidt luftigere.

    Omkring hvad de kan præges med, er jeg helt åben. Det er sjældent, jeg selv kommer noget i, for jeg vil hellere variere tilbehøret. Men jeg har da hørt om både hvidløg og feta, for et "græske" dem lidt op ! Hvis du spørger efter en krydderurt, jeg specielt godt kan li´ ! Så vil jeg sige merian. Det er virkelig godt til lyst kød...

    Jesper
  • Mette W. 24. januar 2021 kl. 19:21
    Hej Jesper
    1000 tak, det er jeg rigtig glad for og jeg vil forsøge mig med DK vand i ny og næ ;-)
    Og du skal ikke få røde kinder :-) :-)
    Det er helt på sin plads, at sige til et andet mennesker: Hey, det du gør det, det er bare super godt.
    Jeg ville ønske, at der var flere, som turde gøre det, for det giver bare så meget, både for den som siger noget positivt, men bestemt også for den, som skal modtaget det.

    Jeg elsker at sige pæne ting til andre og har altid gjort det, og selvom jeg ikke kender dig, så
    synes jeg bare lige, at jeg ville sige min mening ;-)
    Jeg synes, din måde at videreformidle, den ædle kunst, at lave mad, den er TOP dollar-virkelig!!!
    Nu må du ikke få røde kinder igen :-) :-) Jeg mener, hvad jeg skriver ;-)

    Rigtig god søndag ;-)

    De bedste hilsner
    Mette
  • Anette M. 8. februar 2021 kl. 16:17
    Nu er de blevet lavet 2 gange og begge gange blev de fantastiske. Disse slagterdunser er nu blevet favoritten. Mange hilsner Anette
  • Jesper Vollmer 10. februar 2021 kl. 11:13
    Super Anette

    Dejlig læsning!

    Jesper
  • Conni b. 22. februar 2021 kl. 09:10
    Hej Jesper
    Jeg har aldrig hørt om vand i frikadeller,men vil prøve det.Betyder det noget at kødet ikke har 20-22% fedt
  • Jesper Vollmer 22. februar 2021 kl. 09:44
    Hej Conni

    Nej nej... det kan godt være svært at finde kød med så høj fedtprocent. Men de ville bare blive endnu mere saftige af det... Men du bruger bare det, du kan få fat i...

    Jesper
  • Jimmy J. 24. februar 2021 kl. 20:01
    Hej Jesper,

    Hvordan kan det være at du bare rører kalv/flæsk i kødmassen - hvorfor skal den ikke også røres sej først ...?

    Mvh
    Jimmy
  • Jesper Vollmer 26. februar 2021 kl. 10:03
    Hej Jimmy

    Det er "slagtertricket"

    Da jeg spurgte min slagter, hvordan de lavede deres danser, var det her opskriften.
    Det er den måde, de får den helt specielle konsistens. Helt præcist hvad det gør, at man deler kødet op, kan jeg faktisk ikke forklare dig. Men det virker... ☺️

    Jesper
  • Jette K. 27. februar 2021 kl. 23:59
    Hvad sker der hvis de fryses, når der er så meget vand i ? Bliver i vandede når de tør op?
    Tak for god lærdom
  • Jesper Vollmer 1. marts 2021 kl. 12:53
    Hej Jette

    Ja de kan sagtens fryses...

    Vandet bliver i dem ;)

    Jesper
  • Lene R. 29. marts 2021 kl. 15:17
    Skal der 2 hele rebede løg i farsen?
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 16:18
    Ja for det er jo 1,5 kg. kød i alt.

    Jesper
  • berit s. 29. marts 2021 kl. 15:24
    Det er den bedste frikadelle opskrift. De bliver bare rigtig gode . Jeg bruger kun svinekød , men det skal prøves med oksekød også
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 16:18
    Dejligt Berit...

    Bruger du aldrig kalv og flæsk da?

    Jesper
  • Hanne N. 29. marts 2021 kl. 18:05
    Hej Jesper
    Hvilken salt bruger du?
    Mvh Hanne
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 18:22
    Maldon...
  • Lene M. 29. marts 2021 kl. 19:19
    Hej Jesper
    Tak for nogle super fede opskrifter med en god forklaring.
    Spørgsmål vedr. frikadeller, vi laver dem oftes af kalv og flæsk med mælk, men næsten altid kommer der en masser snaller på panden fra dellerne, kan det være mælken som er årsagen?
  • Jesper Vollmer 2. april 2021 kl. 09:54
    Det kunne det sagtens være ja. Mælk skiller jo ved stegning...

    Jesper
  • Irene G. 25. april 2021 kl. 18:56

    Hej Jesper
    Jeg glæder mig til at prøve frikadellerne, men jeg laver sjældent frikadeller da jeg ikke får en ret god sovs ud af det. Jeg savner et fif til sovsen i din udmærkede video.

    Hilsen Irene G
  • Jesper Vollmer 28. april 2021 kl. 12:00
    Hej Irene

    Så skal du prøve sovsen fra hakkebøfferne. Den går fint til dunserne også ☺️

    Jesper
  • Brian T. 4. maj 2021 kl. 22:38
    Hvad er det for en stålpande du bruger? Og hvor stor er den i centimeter? Sådan en må jeg ha’ :-)

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 53 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)