Det her er kun et uddrag! Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Cous cous og du får hele opskriften. Bliv medlem

Cous cous

Krydr din tørre cous cous i en skål med salt, peber, piment d éspalette og bouillon. Kom 3 dl. kogende vand på, og dæk tæt med madfilm. Lad det stå og trække i 5-10 min.  Imens skæres peberfrugt, kål, løg, agurk og salat ud i tern.  Steg det hele...

19 kommentarer

  • Birgitte H. 11. juni 2020 kl. 15:16
    Hej Jesper.
    Du steger i olivenolie. Jeg har læst mig til, at olivenolie ved høje temperaturer kan udvikle stoffer, der er farlige for vores helbred. Jeg er blevet anbefalet at benytte kokosolie med neutral smag, når jeg steger ved høje temperaturer.
    Hvad er din holdning til det?
    Venlig hilsen Birgitte.
  • Jesper Vollmer 13. juni 2020 kl. 12:23
    Hej Birgitte

    Det er rigtigt, og du ser mig også oftest stege i vindruekerneolie. Men lige i den her ret, er det smagen af olivenolien, jeg går efter.

    Jesper
  • Susanne B. 11. juni 2020 kl. 15:18
    Hej Jesper
    Har du mon en opskrift på det der piment-krydderi, der er i mange af dine retter?
    Hilsner Susanne
  • Jesper Vollmer 13. juni 2020 kl. 12:26
    Hej Susanne

    Det er et krydderi fra et område i Frankrig, der hedder Espalette. Du kan købe det forskellige steder. Prøv at google Piment d ‘Espalette.

    Jeg kan få mit i Meny i Nærum, tæt på hvor jeg bor.

    Jesper
  • Mona R. 11. juni 2020 kl. 15:22
    Uhm, jeg glæder mig! 😃
  • Kirsten H. 11. juni 2020 kl. 16:24
    Tak for al den inspiration du gir, har lige et spørgsmål, hvor kan man købe de “sutteflasker” du bruger til forskellige olier, de ser ud til også at være økonomiske i brug.
    Mvh kirsten
  • Vibeke S. 11. juni 2020 kl. 21:32
    Hej Kirsten
    jeg måtte eje dem selv og fandt dem hos Barlife.dk :)
  • Jesper Vollmer 13. juni 2020 kl. 12:28
    Hej Kirsten

    Hvor er det fint, at I herinde kan hjælpe hinanden, når jeg nu er for langsom til at svare pga. optagelser med Columbus

    Jeg køber mine i Inco. Jeg ved godt, at ikke alle kan handle der, men de er altså til st få fat på andre steder.

    Håber du finder dem.

    Jesper
  • Anette A. 11. juni 2020 kl. 17:43
    Får alle svarene at se på dagens spørgsmål?
  • Jesper Vollmer 13. juni 2020 kl. 12:38
    Hej Anette

    Jeg går stærkt ud fra, at alle kan se alle svar. Også dem til hinanden internt.

    Lige i torsdags da jeg sendte ud til jer, ankom Columbus og vi skulle i optagelse. Dvs. jeg ikke kunne være på tasterne der.
    Dagen efter havde jeg kokkeskole i huset på Bornholm så også der, fik computeren ro.

    Jeg stræber efter at svare alle spørgsmålene hver dag, men en gang imellem kommer noget i vejen.

    Her begynder at bære mange tusinde medlemmer i klubben, hvilket giver meget aktivitet i kommentarfeltet. Men jeg gør mig umage for at svare hurtigt...

    Bedste hilsner
    Jesper
  • Bodil B. 12. juni 2020 kl. 10:49
    Jeg ser ikke svar på alle spørgsmål.
  • Jesper Vollmer 13. juni 2020 kl. 12:38
    Hej Bodil

    Måske er det fordi, jeg ikke har fået svaret.

    Ser du dem nu?

    Jesper
  • Mette R. 14. juni 2020 kl. 19:23
    Hej Jesper.
    Jeg ser alle dine svar 😊
  • Gunhild L. 15. juni 2020 kl. 12:06
    God inspiration.
    Meeeeen, når du bruger specielle krydderier eller andre specialiteter, så skriv gerne hvad det er, evt hvor det kan købes, hvad det smager som og hvad det evt kan erstattes af.
    Mvh gl
  • Jesper Vollmer 18. juni 2020 kl. 11:36
    Hej Gunhild

    Jeg bruger sjældent specielle krydderier lige pånær Piment d´Espalette

    Det er meget forskelligt, hvor man kan få det, men min lokale Meny har det. Ellers plejer jeg at gøre mig umage for, at bruge ting fra supermarkedet, så alle kan få fingrene i alt...

    Jesper

  • Gunhild L. 18. juni 2020 kl. 11:59
    Hej Jesper.
    Mig igen. Du svarer ikke på hvad man evt kan bruge i stedet. Vi har ikke Meny hvor jeg bor. Er det et blandings krydderi og i bekræftende fald hvilke kryderier.
    Mvh gl
  • Jesper Vollmer 18. juni 2020 kl. 12:03
    Hej igen

    Det er ikke et blandingkrydderi nej. Det er en chili/paprika fra Frankrig. Den er ikke super stærk som alm. chili og ikke så sød som alm. paprika. Giver det mening?

    Man kan købe det mange steder på nettet.

    Hvis du googler Piment d´espalette så skal du bare se.

    Bedste hilsner
    Jesper
  • Jørgen D. 21. juni 2020 kl. 22:32
    Jeg laver tit dild sovs til fiskeretter. Et torskehoved til at lave fond er altid godt men købt fiskefond også helt ok. Jeg laver normalt en helt almindelig opbagning men efter af have set dit couscous tænkte jeg at jeg bare kunne jævne sovsen med couscous, helt perfekt. Overskuddet i køleskabet og næste aften smurte jeg “sovsen” ud på et par bageplader på bagepapir og lavede sprødt i ovnen som snacks til fiskefrikadeller. 👍👍👍
  • Jesper Vollmer 23. juni 2020 kl. 12:16
    Hej Jørgen

    Shit det var da kreativt. Jeg får da helt lyst til selv at prøve det. Godt gået...

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 19 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)