Det her er kun et uddrag! Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Citronfromage og du får hele opskriften. Bliv medlem

Citronfromage

Sæt husblassen i blød i koldt vand.  Del æggene i hvider og blommer hver for sig.  Pisk blommerne og halvdelen af sukkeret til en helt lys og luftig æggesnaps. Riv skallen af citronerne, og pres saften gennem en sigte. Hold det klar til se...

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

27 kommentarer

  • Jytte E. 5. april 2020 kl. 17:33
    Hej Jesper
    Jeg vil prøve at lave din fromage i påsken . Jeg plejer aldrig at bruge æggehvider, hvad gør det for fromagen. Jeg undrer mig over at du smelter husblas og kommer det direkte over i det kolde element? Skal det slet ikke køles lidt af først? God påske. Mvh Jytte
  • Jesper Vollmer 5. april 2020 kl. 17:52
    Hej Jytte

    Æggehviderne gør den ekstra luftig, så det ikke kun er den fede fløde, der giver luft til fromagen. Husblasse skal endelig ikke køle af først, for så sætter den sig som klumper. Men man skal skynde sig at få samlet alle elementerne, så den bliver dejlig homogen.

    Dem der er for længe om det, får lidt "tråde" i fromagen.

    Giver det mening?

    Jesper
  • Jytte E. 5. april 2020 kl. 18:17
    Hej Jesper
    Tak for svar og ja det giver ,enig. Jeg troede egentlig at der kan komme tråde i hvis husblassen er for varm og får et “chok” når det kommer over i det kolde men så blev jeg så klog. Takker👍
  • Ulla H. 11. august 2020 kl. 15:37
    Hej Jesper... Jeg har altid brugt pasteuriseret æg pga samunella. Kan se du bruger alm æg, er de testet for samunella og hvor køber du dem. Eller er der bare ikke så stor risiko for smitte mer. Vh ulla
  • Jesper Vollmer 12. august 2020 kl. 10:55
    Hej Ulla

    Jeg er ikke så bange for salmonella i mit private køkken, og det står folk frit for at ændre det til pasteuriseret æg, hvis de føler sig mere sikre ved det. Jeg har ikke hørt om salmonellatilfælde i lang tid, og bruger alm. æg altid. Også til koldskål, hvor man ellers virkelig kan smage, hvis det er pasteuriseret.

    Håber det hjælper dig...

    Jesper
  • Annette F. 26. august 2020 kl. 16:55
    Hej Jesper
    Jeg har lavet citronfromage i flere år, har brugt den samme opskrift
    Så kom jeg i klubben og vupti skulle jeg prøve din opskrift, skal nok lave 4 x så meget næste gang
    For den da, det med opskrift kan du bare
    Skønt med vidio, sådan lavede jeg den ikke før
    Hilsen Annette
  • Hanne G. 19. september 2020 kl. 13:39
    Hej Jesper.
    Super lækker citronfromage. Mine børnebørn synes den var lidt for sur. Nok fordi jeg brugte saft fra 4 citroner. Jeg opdagede senere, at du sagde 1 dl i din video. Måske skulle det stå i opskriften.
    Tak for alle dine superopskrifter. Hanne😀
  • Jesper Vollmer 23. september 2020 kl. 12:01
    Hej Hanne

    Lækkert med feedback. Jeg går straks ind og justerer opskriften, så den ikke bliver for sur. Der findes jo mange størrelser på 🍋 derude...

    Jesper
  • Berit C. 16. oktober 2020 kl. 15:58
    Hej Jesper

    Hvor mange personer er denne portion til.

    Bh. Berit
  • Jesper Vollmer 19. oktober 2020 kl. 10:00
    Hej Berit

    Du kan næsten se, hvor mange portioner jeg får til her. Så hvis I kan spise mere end dem du ser på billederne eller i filmen, kan du jo skrue lidt op. Men jeg tænker, at 4-6 pers. godt kan få en god portion på den her opskrift.. I forhold til crunch har jeg en gang imellem lavet kandiseret citronskal, ved at blanchere strimler af citronskal 3-4 gange, så bitterheden forsvinder lidt. Vendt dem i sukker, og herefter tørret dem i ovnen ved 100 grader til de er knastørre... En lille crumble kunne også være rar til.

    Jesper
  • Berit C. 16. oktober 2020 kl. 17:13
    Hej Jesper

    Kunne man pynte med lidt crunch, så der er lidt at bide i, du har måske en idé?

    Bh. Berit
  • Tina J. 24. november 2020 kl. 20:37
    Rigtig god citronfromage som jeg helt sikkert skal lave igen 😊
  • Lillian M. 18. december 2020 kl. 11:02
    Hej
    Kan den laves dagen før og vente i køleskabet?
  • Jesper Vollmer 18. december 2020 kl. 11:03
    Hej Lillian

    Ja det kan den SAGTENS !

    Jesper
  • Christina M. 22. december 2020 kl. 15:39
    Så er der lavet citronfromagé. Er slet ikke nervøs over husblas efter denne afprøvede opskrift🙌👍🙌
  • Annette O. 8. januar 2021 kl. 17:14
    Jeg lavede denne fromage i en af juledagene.. Øjh en smagseksplosion. Vores voksne datter og svigersøn kvitterede med, det var den bedste citronfromage de nogensinde har smagt, og vi gamle var enige. Store fortjente ord og hyldest til vores ynglingsdessert. Tak Jesper
  • Jesper Vollmer 11. januar 2021 kl. 12:03
    Annette for faen... 😜

    Bliver simpelthen så glad for sådan en besked.

    Tak 🙏🏼

    Jesper
  • Conny j. 14. januar 2021 kl. 22:12
    Hej Lavet citronfromage i går blev bare mega lækker første gang jeg har prøvet. At lave det.
    👏🏻👍🏻
    Hilsen Conny.
  • Dorte K. 24. januar 2021 kl. 13:46
    Fløjlsblød citronsky - den bedste nogensinde - til trods for mange fromager på samvittigheden 😋 tusind tak. Dbh Dorte
  • Jesper Vollmer 24. januar 2021 kl. 15:46
    SÅDAN Dorte

    Nyd din søndag !

    Jesper
  • Grethe A. 15. februar 2021 kl. 16:30
    Kan den komme i dybfryseren?
    Venlig hilsen
  • Jesper Vollmer 16. februar 2021 kl. 14:08
    Hej Gretha

    Ja det kan du sagtens. Det er det, de gør i den Store Bagedyst, når de skal samle fromager i kager med forskellige lag...

    Jesper
  • Inge S. 28. marts 2021 kl. 13:25
    Hej Jesper,
    Uanset om man ændrer opskriften til 2, 3 eller ... så skal man bruge 4 citroner, mon ikke det er en fejl 🤪 fantastisk citronfromage
    Hilsen Inge
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 15:35
    Hej Inge

    Ja det kunne systemet da ikke regne ud 😜

    Selvfølgelig er det en fejl. Jeg har nu fjernet den parentes...

    Tak for tippet.

    Jesper
  • Inge S. 29. marts 2021 kl. 16:08
    😀👍
  • Lillian M. 15. april 2021 kl. 11:53
    Hej Jesper

    Har lavet denne lækre citronfromage mange gange 👍 hver gang pyntet med flødeskum. Jeg tænkte, om man kunne pynte med sprøjtede marengstoppe, der lige brændes inden servering . Eller kalder det bare på fløde? 😉

    Vh Lillian
  • Jesper Vollmer 20. april 2021 kl. 13:20
    Hej Lillian

    Det tænker jeg faktisk ville være lækkert. Det bliver jo netop så næsten til en citron/marengstærte.

    Bare det ikke bliver for sødt i sødt. Men med godt med syre i fromagen, spiller det godt sammen...

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 27 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)