Butter chicken
Ingredienser
- Kyllingen
- 1 kg. kyllingebryst i 2x2 cm. tern
- Marinaden
- 2 cm. ingefær, revet
- 4 fed hvidløg
- 0,5 stk. citron, saften
- 1 spsk. Garam Masala
- 1 spsk. salt
- saucen
- 2 stk. løg
- 6 fed hvidløg
- 2 spsk. garam masala
- 1 spsk. paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl. piskefløde
- 2 spsk. smør i tern
- 1 tsk. salt og lidt peber
- 1 håndfuld koriander, hakket
- Risene
- 2 kopper ris
- 3 kopper vand og lidt salt
- Husk Naanbrød
- 1 passende mængde spidskål i tynde strimler
Start med at marinere kyllingen. Det kan du med fordel gøre dagen før i en plastikpose i køleskabet, men du kan også sagtens gøre som jeg gør her, og massere det ind i kødet, og lade det stå lidt på bordet, mens resten laves.
Riv hvidløg og ingefær, og bland det med citronsaften, garam masala, salt og kyllingestykkerne. Lad det stå på bordet.
Sæt dine ris over og koge under låg i 10 min.
Snit løg og hvidløg, og lad det stege lidt af i lidt olie i en gryde. I med garam masala og paprika, og steg det lidt af.
På med de hakkede tomater, og lad det simre sammen i et par minutter. Blend saucen med en stavblender eller en alm. blender.
Tilbage i gryden med det, og kom fløden på. Lad det koge sammen, hvorefter du kommer kyllingestykkerne i gryden, og lader det simre under låg i 10 min.
Tjek ét stykke kylling om det er lyst helt ind til midten men stadig saftigt. Når det er det, kommer du smørret i.
Smag godt til med salt, peber og evt. lidt revet hvidløg med olie på.
Lun dine Naanbrød op i sidste øjeblik.
Drys med koriander ved bordet.
Jeg har faktisk en gang imellem serveret tyndt strimlet spidskål til som er statning for ris. Nogen er lidt risforskrækkede, men det kan også bare være et supplement. Men prøv det... Du kan med fordel bruge et Mandolinjern til det.
80 kommentarer
Jeg er bange for, at både hvidløg og Garam Masala bliver helt bittert ved hård stegning.
Jesper
Jesper
Jeg svarede jo ikke helt på dit spørgsmål. Ja jeg fik det i Meny, og mærket skrev jeg til dig tidligere...
Jesper
Jeg fandt mit i Meny !
Jesper
Hvilken Paprika bruger du ?
Jeg må indrømme, at jeg "bare" købte en helt alm. paprika fra hylden i Meny. Nothing fancy...
Jeg er glad for krydderierne fra https://www.millmortar.com selvom de er lidt dyrere...
Jesper
Den ret skal næste gæster have
Jesper
Jesper
Jeg er lidt olie forvirret ...?
Håber du kan hjælpe ..!
Hvornår bruger man hhv
Vindrue kerne olie
Olien olie
Extra oliven olien
Solsikke olie
Rapskim olie
Og hvordan ved man hvilken af dem der er smagsløs ..?
Noget er jo godt at dyppe indtil tapas og andet godt at stege i pga det kan
Tage høje temperature ...?
På forhånd tak hvis du har mulighed for at opklarer dette ..
Mvh
Jimmy
Jeg bruger egentlig kun 2 olier i mit køkken.
Ekstra jomfru olivenolie til ting, hvor man skal kunne smage det. Jeg steger sjældent i olivenolie måske til brødcroutoner og lign. fordi de suger smagen af olien ind i sig. Olivenolien kan bare ikke tåle så høje varmegrader, så jeg ville ikke stege andet i det. det er også olivenolien jeg bruger til at stænke grøntsager eller fisk med for smagens skyld.
Vindruekerneolie er den anden jeg bruger. Den er helt smagsneutral, og kan tåle høje varmegrader. Det bruger jeg også i mayonnaiser og lignende, hvor de hellere vil have smagene frem fra sennep, citron og lign.
Jeg friterer også i vindruekerneolie.
De andre olier du nævner, har jeg ikke det store forhold til. Jeg køber en gang imellem solsikke som erstatning for vindruen, men det er ikke så tit. Synes den er sådan lidt tyk i konsistensen.
Men leg med det, og fin dine favoritter.
Jeg sender dig lige det her link med, måske det kan hjælpe lidt også.
https://foedevareguiden.dk/saadan-vaelger-du-olie-som-er-bedst-for-dig-og-det-du-skal-bruge-den-til/
Jesper
Jesper
Skal servere retten i morgen og vil spørge
Kan jeg lave sovsen i dag - så jeg i morgen bare skal varme sovsen op og tilsætte kyllingen og smørret ?
Ja det kan du da sagtens...
Jesper
Koriander er jo en enten elsker eller hader krydderurt - vil servere det i en skål ved siden af
Men er der en anden krydderurt jeg kan servere til dem der er på hade siden?
Jesper
Tak
Det er en olie, jeg altid har brugt i alle de restauranter, jeg har været i.
Jesper
Jeg er selv rigtig glad for den. Og ja det er så vigtigt, ikke at overtilberede kyllingen, så den netop stadig er saftig !
Jesper
Ja det kan du sagtens bruge. Reel fjerkræ er jo reel fjerkræ...
Jesper
Mv. Jonna.
Jeg bruger den, der hedder solohvidløg eller kinesiske hvidløg. De er meget nemmere at arbejde med...
Jesper
Det er masser af grønt tilbehør her i klubben, du kan bruge som inspiration til retten. Den klassiske butter chicken er uden grøntsager. Jeg kunne jo godt have lavet lidt grønt her på siden, men valgte at vise den rene ret.
Skulle jeg selv servere grønt a part, havde jeg valgt broccolini, spidskål eller pak choy til. Det er sprøde grøntsager, der ville spille godt op mod retten.
Jesper
Det her smagte helt forrygende - vores nye yndlings risret 👏🏻👏🏻 Jeg brugte ingen koriander, og lavede mine egne naan-brød med nigellafrø på.
Jeg er blown away 😄😄
Men ja den smager s...e godt ikk´?
Jeg havde gæster forleden, og lavede selvsamme ret. De er så meget KETOspisende, så jeg undlod risene, og naan, men rev i stedet masser af spidskål, som gjorde det ud for ris. Jeg lavede dobbelt portion, vi var 5 om bordet... Tror du, der var noget tilbage? 😜
Det er også en dejlig måde at spise det på. Det mætter lidt anderledes, synes jer.
Tak for rosen 🌹
Jesper
Jeg er vild med det !
Jesper
Det tror jeg faktisk lige jeg skriver ind i opskriften. Der hører sig jo bare ris til en rigtig Butter Chicken, men man kan jo sagtens udvide konceptet ;)
Jesper
Tak for god og nem mad, Jesper!
Det luner...
Jesper
Kan resten fryses til senere
Her er hvad jeg svarede til et andet medlem, der ville fryse den ned:
Jeg er sikker på, den godt kan fryses. Det er jo en sauce, der skiller lidt i forvejen. Derfor vil den nok ligne sig selv. Måske ville jeg dog lave saucen, og fryse den ned, og så lave kyllingen på dagen, så den KUN koger med i saucen 10-12 min. Jeg er bange for, at den vil blive for tør og hård, hvis den laves færdig, og så fryses, for at blive kogt op igen.
Jesper
Den vil jeg lige lege lidt med...
Tak for input.
Jesper
Jeg skal bruge retten om fem dage. Jeg vil derfor gerne vide, om den tager skade af en tur i fryseren? Jeg glæder mig meget til at smage
Venlig hilsen Vibeke E.
Jeg er sikker på, den godt kan fryses. Det er jo en sauce, der skiller lidt i forvejen. Derfor vil den nok ligne sig selv. Måske ville jeg dog lave saucen, og fryse den ned, og så lave kyllingen på dagen, så den KUN koger med i saucen 10-12 min. Jeg er bange for, at den vil blive for tør og hård, hvis den laves færdig, og så fryses, for at blive kogt op igen.
Jesper
Velkommen indenfor så 😜
Jesper
Hvilke nanbrød bruger du - jeg syntes at dem jeg har haft fingrene i ikke er helt som jeg forventer -
Dbh
Susanne
Jesper
Jeg leger lige lidt med en opskrift.
Jesper
Jeg kan ikke få de to spsk. smør til at svare til den mængde på billedet?
Kan du hjælpe med det?
Jo den er god nok. Skær din smør i tern som mig, og brug ca. 2 store spsk. Jeg har ikke vejet det, men om der kommer lidt mere eller lidt mindre i, er jeg ikke sikker på, du kan smage forskel på.
Jesper
Butter Chicken er simpelthen blevet et hit her i huset. Fredag fik vi Butter Chicken, hjemme bagte naan, ris og en yoghurt lassi med mynte og kardemomme. Ja, vi gik All Indisk. Det var nemt og hurtigt.
Tak for alletiders opskrift og inspiration.Mvh Joy
Det lyder da også som den optimale aften... Godt gået (all in) 😜
Keep it up...
Jesper
Skriv kommentar