Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Butter chicken

4
  • Kyllingen
  • 1 kg. kyllingebryst i 2x2 cm. tern
  • Marinaden
  • 2 cm. ingefær, revet
  • 4 fed hvidløg
  • 0,5 stk. citron, saften
  • 1 spsk. Garam Masala
  • 1 spsk. salt
  • saucen
  • 2 stk. løg
  • 6 fed hvidløg
  • 2 spsk. garam masala
  • 1 spsk. paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl. piskefløde
  • 2 spsk. smør i tern
  • 1 tsk. salt og lidt peber
  • 1 håndfuld koriander, hakket
  • Risene
  • 2 kopper ris
  • 3 kopper vand og lidt salt
  • Husk Naanbrød
  • 1 passende mængde spidskål i tynde strimler

Start med at marinere kyllingen. Det kan du med fordel gøre dagen før i en plastikpose i køleskabet, men du kan også sagtens gøre som jeg gør her, og massere det ind i kødet, og lade det stå lidt på bordet, mens resten laves. 

Riv hvidløg og ingefær, og bland det med citronsaften, garam masala, salt og kyllingestykkerne. Lad det stå på bordet. 

Sæt dine ris over og koge under låg i 10 min. 

Snit løg og hvidløg, og lad det stege lidt af i lidt olie i en gryde. I med garam masala og paprika, og steg det lidt af. 

På med de hakkede tomater, og lad det simre sammen i et par minutter. Blend saucen med en stavblender eller en alm. blender. 

Tilbage i gryden med det, og kom fløden på. Lad det koge sammen, hvorefter du kommer kyllingestykkerne i gryden, og lader det simre under låg i 10 min. 

Tjek ét stykke kylling om det er lyst helt ind til midten men stadig saftigt. Når det er det, kommer du smørret i. 

Smag godt til med salt, peber og evt. lidt revet hvidløg med olie på. 

Lun dine Naanbrød op i sidste øjeblik. 

Drys med koriander ved bordet. 

Jeg har faktisk en gang imellem serveret tyndt strimlet spidskål til som er statning for ris. Nogen er lidt risforskrækkede, men det kan også bare være et supplement. Men prøv det... Du kan med fordel bruge et Mandolinjern til det. 

 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

80 kommentarer

  • Gitte S. 4. marts 2021 kl. 17:03
    Mums....det skal vi have i morgen😉
  • Joan P. 4. marts 2021 kl. 17:13
    Det lyder simpelthen totalt lækkert, det må meget snart på menuen 👏🏻👏🏻😄😄
  • Hanne V. 4. marts 2021 kl. 17:27
    Wwwaaauuu hvor ser og lyder det godt, det skal vi da have på lørdag. 😋
  • Leif P. 4. marts 2021 kl. 17:28
    Kan min søn i England være medlem.
  • Jesper Vollmer 4. marts 2021 kl. 21:17
    Ja sagtens...
  • Anders B. 4. marts 2021 kl. 17:47
    Ville man kunne give kyllingestykker stegeskorpe, inden man tilføjede dem til saucen, eller ville marinaden branke? :)
  • Jesper Vollmer 4. marts 2021 kl. 21:19
    Det er ikke rigtig meningen med butter chicken, men måske en stegning inden marineringen.

    Jeg er bange for, at både hvidløg og Garam Masala bliver helt bittert ved hård stegning.

    Jesper
  • Marie O. 4. marts 2021 kl. 17:53
    Uhhh hvor jeg glæder mig:-)
  • Lotte 4. marts 2021 kl. 18:45
    Tak for det. Blev mega godt! Satte lige en håndfuld peanuts frem til at gi lidt crunch - lækkert.
  • Anette M. 4. marts 2021 kl. 19:29
    Kan man købe Garam Masala i dagligvarebutikker.?
  • Jesper Vollmer 4. marts 2021 kl. 21:19
    Ja jeg fik det fra Mill & Motar.

    Jesper
  • Jesper Vollmer 5. marts 2021 kl. 10:31
    Hej igen Annette

    Jeg svarede jo ikke helt på dit spørgsmål. Ja jeg fik det i Meny, og mærket skrev jeg til dig tidligere...

    Jesper
  • Britt R. 7. marts 2021 kl. 09:02
    Jeg køber det i Føtex :-)
  • Anette M. 4. marts 2021 kl. 19:30
    Kan man købe Garam Masala i dagligvarebutikker.?
  • Jesper Vollmer 5. marts 2021 kl. 18:12
    Jep...

    Jeg fandt mit i Meny !

    Jesper
  • Dorte A. 4. marts 2021 kl. 23:28
    Ser vildt lækkert ud 😋
    Hvilken Paprika bruger du ?
  • Jesper Vollmer 5. marts 2021 kl. 10:35
    Hej Dorte

    Jeg må indrømme, at jeg "bare" købte en helt alm. paprika fra hylden i Meny. Nothing fancy...

    Jeg er glad for krydderierne fra https://www.millmortar.com selvom de er lidt dyrere...

    Jesper
  • Hellen G. 4. marts 2021 kl. 23:38
    Mums filla baba !
    Den ret skal næste gæster have


  • Connie F. 5. marts 2021 kl. 09:18
    Vi får gæster på lørdag tilMelodi Grandprix, så jeg skal helt sikkert lave Butter Chicken. Det ser helt vildt lækkert ud. Tak for din måde at forklare opskrifterne på.🍝🥗🍗
  • Jesper Vollmer 5. marts 2021 kl. 10:36
    Selv tak Connie 🙏🏼

    Jesper
  • Michael B. 6. marts 2021 kl. 07:52
    Hej Jesper, hvilken type paprika anvender du? Stærk, sød eller røget?
  • Jesper Vollmer 6. marts 2021 kl. 14:44
    Helt almindelig paprika... Ikke røget til den her.

    Jesper
  • Joan P. 6. marts 2021 kl. 10:36
    Super godt med det nye tiltag, hvor man selv kan ændre til hvor mange, og så ændres det i opskriften. Det er luksus. Tak for det.
  • Jimmy J. 6. marts 2021 kl. 13:50
    Hej Jesper,

    Jeg er lidt olie forvirret ...?
    Håber du kan hjælpe ..!

    Hvornår bruger man hhv

    Vindrue kerne olie
    Olien olie
    Extra oliven olien
    Solsikke olie
    Rapskim olie

    Og hvordan ved man hvilken af dem der er smagsløs ..?

    Noget er jo godt at dyppe indtil tapas og andet godt at stege i pga det kan
    Tage høje temperature ...?

    På forhånd tak hvis du har mulighed for at opklarer dette ..

    Mvh

    Jimmy
  • Jesper Vollmer 6. marts 2021 kl. 14:40
    Hej Jimmy

    Jeg bruger egentlig kun 2 olier i mit køkken.

    Ekstra jomfru olivenolie til ting, hvor man skal kunne smage det. Jeg steger sjældent i olivenolie måske til brødcroutoner og lign. fordi de suger smagen af olien ind i sig. Olivenolien kan bare ikke tåle så høje varmegrader, så jeg ville ikke stege andet i det. det er også olivenolien jeg bruger til at stænke grøntsager eller fisk med for smagens skyld.

    Vindruekerneolie er den anden jeg bruger. Den er helt smagsneutral, og kan tåle høje varmegrader. Det bruger jeg også i mayonnaiser og lignende, hvor de hellere vil have smagene frem fra sennep, citron og lign.
    Jeg friterer også i vindruekerneolie.

    De andre olier du nævner, har jeg ikke det store forhold til. Jeg køber en gang imellem solsikke som erstatning for vindruen, men det er ikke så tit. Synes den er sådan lidt tyk i konsistensen.

    Men leg med det, og fin dine favoritter.

    Jeg sender dig lige det her link med, måske det kan hjælpe lidt også.

    https://foedevareguiden.dk/saadan-vaelger-du-olie-som-er-bedst-for-dig-og-det-du-skal-bruge-den-til/

    Jesper
  • Finn N. 6. marts 2021 kl. 15:40
    Er der ikke en knap hvor man kan printe opskriften ud
  • Githa P. 7. marts 2021 kl. 10:25
    Jeg lavede retten i fredags og tog med til fællesspisning. Det faldt i alles smag. Nemt at lave .. og nan brødene dertil, gir lige lidt ekstra.. 😋vil helt sikkert lave det igen ❤️👍🏻
  • Githa P. 7. marts 2021 kl. 10:26
    Jeg lavede retten i fredags og tog med til fællesspisning. Det faldt i alles smag. Nemt at lave .. og nan brødene dertil, gir lige lidt ekstra.. 😋vil helt sikkert lave det igen ❤️👍🏻
  • Britt F. 7. marts 2021 kl. 19:36
    Undskyld mit sprog.... kæft hvor smagte det godt. 👍👍👍
  • Jesper Vollmer 8. marts 2021 kl. 14:41
    Ja sgu 😜

    Jesper
  • Jette K. 8. marts 2021 kl. 09:25
    Hej Jesper
    Skal servere retten i morgen og vil spørge
    Kan jeg lave sovsen i dag - så jeg i morgen bare skal varme sovsen op og tilsætte kyllingen og smørret ?
  • Jesper Vollmer 8. marts 2021 kl. 14:41
    Hej Jette

    Ja det kan du da sagtens...

    Jesper
  • Jette K. 8. marts 2021 kl. 14:45
    Tak for hurtig svar
  • Jette K. 8. marts 2021 kl. 09:31
    Hov - glemte lige noget😊

    Koriander er jo en enten elsker eller hader krydderurt - vil servere det i en skål ved siden af
    Men er der en anden krydderurt jeg kan servere til dem der er på hade siden?
  • Jesper Vollmer 8. marts 2021 kl. 14:41
    Kørvel ville være dejligt !

    Jesper
  • Jette K. 8. marts 2021 kl. 14:46
    Perfekt - tak for hurtig svar
  • Mette H. 9. marts 2021 kl. 21:03
    Sikke en lækker, hurtig og meget nem ret 🤩
    Tak
  • Dorthe J. 10. marts 2021 kl. 12:53
    Du skriver at du bruger vindruekerneolie til at stege ved høje temperaturer, men den er ikke nævnt i fødevareguiden. Årsag?
  • Jesper Vollmer 10. marts 2021 kl. 15:37
    Hmmm... 🤔 pas !

    Det er en olie, jeg altid har brugt i alle de restauranter, jeg har været i.

    Jesper
  • Annette V. 10. marts 2021 kl. 14:44
    Er blevet min favorit butter chicken🐥 opskrift 🤗, nem, hurtig og super saftige kyllingestykker i skøn sauce. (uden koriander😬)
  • Jesper Vollmer 10. marts 2021 kl. 15:38
    Gud hvor dejligt at høre...

    Jeg er selv rigtig glad for den. Og ja det er så vigtigt, ikke at overtilberede kyllingen, så den netop stadig er saftig !

    Jesper
  • Dorte S. 10. marts 2021 kl. 17:33
    Mon man kan bruge kalkun istedet for kylling? Jeg tog kød ud af fryseren i går, og det viste sig at være kalkun i strimler.
  • Jesper Vollmer 11. marts 2021 kl. 16:25
    Hej Dorte

    Ja det kan du sagtens bruge. Reel fjerkræ er jo reel fjerkræ...

    Jesper
  • Jonna v. 10. marts 2021 kl. 20:02
    Hej, hvilket hvidløg bruger du, det ser ud til at der ikke er “ skræl “ på feddene.
    Mv. Jonna.
  • Jesper Vollmer 11. marts 2021 kl. 16:25
    Hej Jonna

    Jeg bruger den, der hedder solohvidløg eller kinesiske hvidløg. De er meget nemmere at arbejde med...

    Jesper
  • Judy A. 11. marts 2021 kl. 21:18
    Meget lækkert og hurtig aftensmad 😊
  • Tina S. 13. marts 2021 kl. 09:11
    Mums den ret skal vi have i den kommende uge. Jeg savner dog et forslag til lidt mere grønt til.
  • Jesper Vollmer 13. marts 2021 kl. 11:06
    Hej Tina

    Det er masser af grønt tilbehør her i klubben, du kan bruge som inspiration til retten. Den klassiske butter chicken er uden grøntsager. Jeg kunne jo godt have lavet lidt grønt her på siden, men valgte at vise den rene ret.

    Skulle jeg selv servere grønt a part, havde jeg valgt broccolini, spidskål eller pak choy til. Det er sprøde grøntsager, der ville spille godt op mod retten.

    Jesper
  • Joan P. 14. marts 2021 kl. 18:24
    Hold nu maule, Jesper 😄
    Det her smagte helt forrygende - vores nye yndlings risret 👏🏻👏🏻 Jeg brugte ingen koriander, og lavede mine egne naan-brød med nigellafrø på.
    Jeg er blown away 😄😄
  • Jesper Vollmer 15. marts 2021 kl. 18:56
    Uuuuuhhh egne Naan Læxit ! Det vil jeg lave herinde engang.

    Men ja den smager s...e godt ikk´?

    Jeg havde gæster forleden, og lavede selvsamme ret. De er så meget KETOspisende, så jeg undlod risene, og naan, men rev i stedet masser af spidskål, som gjorde det ud for ris. Jeg lavede dobbelt portion, vi var 5 om bordet... Tror du, der var noget tilbage? 😜

    Det er også en dejlig måde at spise det på. Det mætter lidt anderledes, synes jer.

    Tak for rosen 🌹

    Jesper
  • Gitte M. 15. marts 2021 kl. 16:00
    MUMS 🤩Så lækkert. Familien var helt stille og guffede i sig.👍Win win 😆
  • Jesper Vollmer 15. marts 2021 kl. 18:57
    Guffe guffe... den er også svært velsmagende, hvis jeg selv skal sige det ;)

    Jeg er vild med det !

    Jesper
  • Bettina J. 16. marts 2021 kl. 14:48
    Jeg skal da lige love for, at den Butter Chicken rocker ‼️💪😍 Mega lækker.... Prøv den 🐣🐥🐤🐔 😍
  • Anne B. 22. marts 2021 kl. 11:55
    God ide du kom med i “Go Morgen” med det skårne spidskål i flere farver under retten i stedet for ris. For mig er det essentielt med 1/2 tallerken grøntsager ved hvert måltid.
  • Jesper Vollmer 22. marts 2021 kl. 12:41
    Godt at høre Anne

    Det tror jeg faktisk lige jeg skriver ind i opskriften. Der hører sig jo bare ris til en rigtig Butter Chicken, men man kan jo sagtens udvide konceptet ;)

    Jesper
  • Martin N. 22. marts 2021 kl. 19:41
    Så blev den da lige afprøvet og selv min datter som ikke er til det lidt stærke, synes at den var lækker👍😀
    Tak for god og nem mad, Jesper!
  • Jesper Vollmer 23. marts 2021 kl. 13:30
    Selv tak Martin !

    Det luner...

    Jesper
  • Brian P. 23. marts 2021 kl. 16:47
    Hej Jesper

    Kan resten fryses til senere
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 12:53
    Hej Brian

    Her er hvad jeg svarede til et andet medlem, der ville fryse den ned:

    Jeg er sikker på, den godt kan fryses. Det er jo en sauce, der skiller lidt i forvejen. Derfor vil den nok ligne sig selv. Måske ville jeg dog lave saucen, og fryse den ned, og så lave kyllingen på dagen, så den KUN koger med i saucen 10-12 min. Jeg er bange for, at den vil blive for tør og hård, hvis den laves færdig, og så fryses, for at blive kogt op igen.

    Jesper
  • Jacob B. 23. marts 2021 kl. 18:39
    Det smager sindssygt dejligt alle de tre gange jeg har lavet det de sidste... 14 dage🤣
  • Flemming D. 24. marts 2021 kl. 07:54
    Det smagte fantastisk! Men.. savnede nu.. tja.. hvordan skal det beskrives.. dette indiske bombardement af smage fra de mangeartede krydderier...så vil næste gang tage din opskrift og kombinere den med denne, der førhen var min foretrukne opskrift:) https://littlespicejar.com/finger-lickin-butter-chicken-murgh-makhani/
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 12:54
    hej Flemming

    Den vil jeg lige lege lidt med...

    Tak for input.

    Jesper
  • Vivi H. 25. marts 2021 kl. 18:00
    Det smager helt vild godt ,det er ikke sidste gang det står på menuen😋👍
  • Vibeke E. 27. marts 2021 kl. 07:41
    Hej Jesper
    Jeg skal bruge retten om fem dage. Jeg vil derfor gerne vide, om den tager skade af en tur i fryseren? Jeg glæder mig meget til at smage
    Venlig hilsen Vibeke E.
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 12:52
    Hej Vibeke

    Jeg er sikker på, den godt kan fryses. Det er jo en sauce, der skiller lidt i forvejen. Derfor vil den nok ligne sig selv. Måske ville jeg dog lave saucen, og fryse den ned, og så lave kyllingen på dagen, så den KUN koger med i saucen 10-12 min. Jeg er bange for, at den vil blive for tør og hård, hvis den laves færdig, og så fryses, for at blive kogt op igen.

    Jesper
  • Anette L. 27. marts 2021 kl. 19:57
    Hej 😃så fik jeg også prøvet at lave denne opskrift mums 😋det var et hit 😉og ej sidste gang 😃let og gå til tak for hjælpen 👍🏻hilsen Anette
  • Anette L. 27. marts 2021 kl. 19:59
    Hej 😃så fik jeg også prøvet at lave denne opskrift mums 😋det var et hit 😉og ej sidste gang 😃let og gå til tak for hjælpen 👍🏻venlig hilsen Anette
  • Mette S. 27. marts 2021 kl. 20:16
    Mega fan af den ret og tilføjede med hjemmebagt naanbrød. Bedste opskrift. Skyndte mig at melde mig ind i klubben 😃
  • Jesper Vollmer 29. marts 2021 kl. 12:54
    Uuuuuh Mette

    Velkommen indenfor så 😜

    Jesper
  • Susanne S. 30. marts 2021 kl. 17:30
    Hej Jesper

    Hvilke nanbrød bruger du - jeg syntes at dem jeg har haft fingrene i ikke er helt som jeg forventer -

    Dbh
    Susanne
  • Jesper Vollmer 2. april 2021 kl. 08:54
    Jeg købte nogen i Meny. De havde lidt ekstra smag på toppen. De fungerede ok til det...

    Jesper
  • Bettina g. 1. april 2021 kl. 09:21
    Ja tak til opskrift på Naan brød. Jeg har prøvet adskillige, men de bliver ofte både for “tætte” og for flade. Det vil være rart med én som bare virker!
  • Jesper Vollmer 2. april 2021 kl. 08:54
    Go’ idé !

    Jeg leger lige lidt med en opskrift.

    Jesper
  • Bettina g. 2. april 2021 kl. 21:52
    Dejligt! Det vil jeg glæde mig til at prøve resultatet af:-) Butterchicken i øvrigt godkendt af hele familien her til aften!
  • Anette K. 1. april 2021 kl. 10:33
    Mums! - Det skal jeg prøve helt fra grunden én af de nærmeste dage! :-)
  • Linda d. 3. april 2021 kl. 10:23
    Hej Jesper, jeg er ny i klubben og vil lave din Butter Chicken i aften.
    Jeg kan ikke få de to spsk. smør til at svare til den mængde på billedet?
    Kan du hjælpe med det?
  • Jesper Vollmer 3. april 2021 kl. 12:29
    Hej Linda

    Jo den er god nok. Skær din smør i tern som mig, og brug ca. 2 store spsk. Jeg har ikke vejet det, men om der kommer lidt mere eller lidt mindre i, er jeg ikke sikker på, du kan smage forskel på.

    Jesper
  • Joy B. 10. april 2021 kl. 22:46
    Hej Jesper
    Butter Chicken er simpelthen blevet et hit her i huset. Fredag fik vi Butter Chicken, hjemme bagte naan, ris og en yoghurt lassi med mynte og kardemomme. Ja, vi gik All Indisk. Det var nemt og hurtigt.
    Tak for alletiders opskrift og inspiration.Mvh Joy
  • Jesper Vollmer 13. april 2021 kl. 12:55
    Men Joy dog...

    Det lyder da også som den optimale aften... Godt gået (all in) 😜

    Keep it up...

    Jesper
  • Bente J. 18. april 2021 kl. 15:53
    Nøj for en lækker ret. Den skal vi have i dag - igen

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 80 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)