Det her er kun et uddrag! Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Boller i karry og du får hele opskriften. Bliv medlem

Boller i karry

Lav kødbollerne ved at røre kødet lidt "sejt" med salt og peber. Riv løget i, og saml det hele med ægget og melet til en bouncy fars. Kom vandet i lidt ad gangen, til du rammer den rigtige konsistens.  I den kogende bouillon med lidt salt kommer du...

26 kommentarer

  • Mette R. 28. august 2020 kl. 13:45
    Mums og så med Mangochutney, det har jeg aldrig tænkt 😋😋 TAK Jesper for alle dine lækre opskrifter og ikke mindst film 😊
  • Jesper Vollmer 28. august 2020 kl. 15:08
    Selv tak Mette

    Det kan man ikke høre for tit ☺️

    Jesper
  • Helle H. 28. august 2020 kl. 15:06
    Hej Jesper,
    denne ret skal jeg lave til min mand i aften :-), men kan du sig hvor på Bornholm man kan købe piment d éspalette?
  • Jesper Vollmer 28. august 2020 kl. 15:07
    Hej Helle

    Jeg ved ikke, om du kan finde det på Bornholm, jeg tvivler altså lidt...

    Jesper
  • Helle H. 28. august 2020 kl. 15:10
    Øv, men tak for svar, finder det i København :-)
  • Anni S. 28. august 2020 kl. 15:11
    Har du prøvet at koge porrestykker i bollevandet når bollerne er færdige, et ekstra plus og porrerne bruges i sovsen.
  • Else 28. august 2020 kl. 15:21
    Lækkert 😘
    Hilsen Else
  • Helle R. 28. august 2020 kl. 19:04
    Så fik jeg også lyst til boller i karry, dejlig ret man vender tilbage til gang på gang. Mine børns livret og vi voksne synes også om denne klassiker. Mango chutney er selvfølgelig et must. Elsker æblestykkerne, de klæder retten.
    I min egen udgave indgår også æbler som jeg lader købe lidt ud i sovsen. Uhmmmm.
  • Henrik M. 29. august 2020 kl. 17:15
    Hej Jesper,

    Kunne du ikke ved lejlighed lave samme ret og give den max gas med alt den fjol og spas du kan komme på?
    Boller i karry som du laver det er og har altid været min livret. Kan spise det hver dag 😄
    Men jeg er nysgerrig på din max gas med fjol og spas version 😄.
  • Jeanette J. 31. august 2020 kl. 07:52
    Hej Henrik
    Her hjemme elsker vi også boller i karry.
    Så hvis du vil hører mit bud på tilbehør kommer det her
    Jeg servere det altid med æble, ananas og banan tern, lidt kokos og ristede salt mandler. Syntes selv det smager ret godt til karry, men er spændt på om Jesper har nogle andre sjove ting som vi kan supplerer med.
    Velbekomme 😉
  • Lis O. 30. august 2020 kl. 18:25
    Hvilken forskel gør det, om man bruger vand eller mælk i en fars? Bollerne er dejligt luftige. Jeg er overrasket over, at de kan trække så meget vand. Gør du også det i en frikadellefars ?
  • Jesper Vollmer 31. august 2020 kl. 16:31
    Hej Lis

    Jeg har bare brugt et gamle mormortrick me vand i farsen. du kan også sagtens bruge mælk. Nogen bruger endda danskvand.

    Og ja det samme gør jeg med mine frikadeller. De bliver så meget mere saftige og luftige...

    Jesper
  • Lis T. 31. august 2020 kl. 15:32
    Hej Jesper.
    Hvad kan jeg bruge i stedet for hvedemel til sovs, når jeg pt er på antiinflammatorisk kost?
  • Jesper Vollmer 31. august 2020 kl. 16:33
    Hej Lis

    Du kan sagtens jævne med maizena. Og så kommer du jo også bare enten havregryn eller noget i selve farsen.

    Jesper
  • Henrik C. 31. august 2020 kl. 15:48
    Er der et alternativ til at bruge svin? Kan du anbefale noget?
  • Jesper Vollmer 31. august 2020 kl. 16:35
    Hej Henrik

    Så ville jeg nok vælge fjerkræ. De bliver også dejlig lette og lyse, hvilket man gerne vil med boller i karry.

    Og så laver min svigermor faktisk tit kylling i karry til os, og DET er "satme" guf 😜

    Jesper
  • Linda j. 31. august 2020 kl. 19:51
    Endnu engang en forrygende opskrift jeg mener ellers at jeg er en nogenlunde til at lave mad men et par små justeringer er ikke af vejen det smagte godt
  • Jesper Vollmer 31. august 2020 kl. 20:02
    Perfekt Linda...

    Man kan altid blive bare lidt bedre...

    Jesper
  • Kirsten M. 1. september 2020 kl. 19:20
    også her fik vi lyst til boller i karry, fantastisk opskrift Jesper🙏
  • Jesper Vollmer 3. september 2020 kl. 14:18
    Tak Kirsten 😜

    Jesper
  • Gitte S. 4. september 2020 kl. 18:32
    Mums - den var god, og meget anderledes end det vi plejer😋. Tak
  • Jesper Vollmer 5. september 2020 kl. 17:20
    Dejligt med lidt mums... 😜

    Jesper
  • Bodil N. 16. september 2020 kl. 13:57
    Hej Jesper
    Hvad gør jeg, når jeg har fået for meget karry i min sovs 😳 kan jeg bruge Mango Chutney som du gjorde med for meget salt ??
    Vh Bodil
  • Peter F. 17. september 2020 kl. 13:30
    Hej Bodil

    Ja det er straks lidt sværere at fjerne. Men du har ret i, at lidt sødme vil balancere styrken. Jeg ville derfor nok bare bruge lidt alm. sukker, da chutneyen jo også er lidt stærk. Du kan i sidste enden være nødt til, at "strække" sovsen lidt. Dvs. at komme mere væske i, og derved få en større mængde. Så bliver den knap så stærk, men du skal måske så jævne den lidt ekstra istedet...

    Håber det giver mening det hele...

    Jesper
  • Annett H. 21. september 2020 kl. 14:29
    Tak Jesper.
    Glæder mig til at lave min bardoms ynglings ret - for nu kan mine børnebørn lide boller i karry.:-)
    Jeg har altid brugt Gilleleje vand med brus (fra en sodastream) til mine frikadeller, det gør dem lettere.
  • Jesper Vollmer 22. september 2020 kl. 14:54
    Hej Annett

    Ja boblevand er også godt at putte i. Det giver lige lidt ekstra lethed ja...

    Tak for tippet til mig og andre, der læser med her.

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 26 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)