Det her er kun et uddrag! Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Ananas i rom og du får hele opskriften. Bliv medlem

Ananas i rom

Jeg ved godt, jeg laver 2 ananas i filmen, men de er også lidt små. Det vigtigste er, at lagen kommer op og næsten dækker ananasen. Du kan også bare vælge at lave 2 alligevel, for så har du til en portion mere... for det smager af mere!  Start med...

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

22 kommentarer

  • Henrik m. 8. august 2020 kl. 07:28
    Hej Jesper....
    Hvis man skal lave desserten til flere....
    Hvordan laver man større mængde af væsken.
    Feks til 15 mennesker ?😊

    Familien kommer 👍
  • Jesper Vollmer 12. august 2020 kl. 11:26
    Hej Henrik

    Jeg har sendt dig en lang og fyldestgørende mail. Så skal du bare se... ;)

    Jesper
  • Nete A. 13. oktober 2020 kl. 17:44
    Mojn Jesper
    Ja, fik ikke set videoen inden jeg handlede, så det blev ikke en billig rom 🙈 meget spændt, det skal serveres for gæster i morgen. Lavede det i går, dejligt med en dessert der kan laves i god tid. Var lidt usikker på om sukkeret havde fået nok, og ønskede et par gange at du havde oplyst en temperatur, hvis det er muligt 😁 måske også fordi jeg brugte rørsukker som i forvejen er lidt gyldent
  • Jesper Vollmer 19. oktober 2020 kl. 11:00
    Hej Nete

    Undskyld det sene svar.

    Ja man skal ikke bruge den dyre rom her. Det er lidt overkill...

    Og mht. sukkeret til karamellen, skal det "bare" blive en flot gylden karamel. Når den skal være så intens, som den er her, er det svært at sætte temperatur på. Du kan også sagtens bruge alm. sukker, så du bedre kan vurdere farven, hvis det hjælper dig. Men en flot dyb karamel med store bobler, er det du skal gå efter.

    Håber det hjælper dig lidt.

    Jesper
  • Steen P. 2. november 2020 kl. 11:45
    Hej Jesper!
    Hvis den lange fyldesgørende mail kan bruges til 12 personer, kunne jeg godt tænke mig en kopi :-)

    Mvh
    Steen
  • Jesper Vollmer 4. november 2020 kl. 13:55
    Hej Steen

    Jeg er ikke sikker på, hvad du mener. Har du sendt mig en mail, jeg har misset?

    Jesper
  • Steen P. 4. november 2020 kl. 14:58
    Hej Jesper!

    Den første kommentar til denne opskrift spurgte hvordan man lavede denne dessert til flere. Du svarede at : Jeg har sendt dig en lang og fyldestgørende mail. Så skal du bare se... ;)

    Jeg står i samme situation, hvor jeg skal lave til mange, og vil derfor gerne have en kopi af din "fyldestgørende mail" hvis muligt.

    Mvh Steen
  • Jesper Vollmer 4. november 2020 kl. 15:11
    Ahhh nu er jeg med.

    Jeg prøver lige at kopiere lidt af vores snak ind her, som måske kan hjælpe dig (og andre) lidt.

    ---

    Det gode ved den opskrift er, at du ikke nødvendigvis bare skal gange op direkte, da lagen sagtens kan dække flere ananas, jo flere der er, og jo tættere de ligger. Giver det mening. Hvis du har meget få ananas, skal du bruge en del lage, for at dække dem. Kommer der flere i, fylder de mere i forhold til lagen.
    Du kan med fordel finde en lidt høj bakke, de kan stå op i, så bliver de mere kompakte. Så skal du heller ikke vende dem undervejs.

    Måske kan du teste af med ren vand inden, så du kan se, hvor meget lage du behøver…

    Håber det giver mening.


    Og næste spørgsmål var følgende:

    Hej Jesper...
    Jeg er bare glad for at du tager dig tiden til at svarer...
    Tænk sig at JESPER VOLLMER svarer mig 😊
    Jeg skal lave til 20 pers...

    Jeg tænker nemlig også at jeg ligger flere annanas i en dyb gastronom bakke, evt deler hver annanas i fire....
    Men kan man lave samme mængde karamel, og så bare to vanilje stænger dobbel op på ingefær, og to flasker Rom???


    Mit svar:

    Du skal også dobbelt op på karamellen, da det jo er forholdet af sødme i forhold til væske. Giver det mening?

    Hvis du kan, så hold ananasen i halve, og så del dem i kvarter efter tilberedningen. Ellers er jeg bange for, at de svinder for meget ind.


    Undskyld det lange skriv Steen, men så kan du få en idé !

    Bedste hilsner
    Jesper

  • Tina B. 18. november 2020 kl. 08:56
    Hej Jesper

    Er allerede vil med dit koncept, selv om jeg først lige er blevet medlem. I aften står den på skibberlabskovs og så kigger jeg på denne dessert til, når vi skal ha' gæster om et par uger.

    Hvor tidligt kan man lave den? Du siger nemlig i din video, at man sagtens kan lave den lidt før, da de kun har godt af at stå i lagen, men hvor længe må de max stå?

    Rigtig god dag :-)

    Hilsen Tina
  • Jesper Vollmer 23. november 2020 kl. 13:36
    Hej Tina

    Ananas desserten her kan sagtens stå nogle dag i køleskabet. Det er selvfølgelig bare vigtigt med god køkkenhygiejne, så du ikke kommer til at fordærve lagen med "beskidte" fingre.

    Hvis du køler dem hurtigt ned, og sørger for, at lagen dækker ananasen i bøtten, burde den sagtens kunne holde 4-5 dage på køl. Du kan også fryse det hele, og tø det op et par dage før, hvis du vil lave det i MEGET god tid ☺️

    Jesper
  • Tina B. 23. november 2020 kl. 15:23
    Hej Jesper

    Mange tak for svar :-) Glæder mig til at afprøve opskriften :-D

    Hilsen Tina
  • merete m. 30. december 2020 kl. 11:06
    Lyder berusende lækkert, hvor mange Pers. Er den til ? Mvh. Merete
  • Jesper Vollmer 30. december 2020 kl. 14:05
    Hej Merete

    Godt du spørger. jeg må hellere lige få skrevet et antal i opskriften. 😜

    Jeg plejer at servere 1/4 ananas pr. pers. Du skal tænke på, at de svinder lidt ved tilberedningen. Men hvis du ser filmen, kan du se, at jeg serverer 3 skiver ananas i anretningen. Så altså 2 ananas som jeg bruger, giver nok til 8 pers.

    Jesper
  • Hanne G. 30. december 2020 kl. 22:40
    Jeg synes gryden var svær at få ren. Er der nogen der har et godt råd?
    Hilsen Hanne
  • Jesper Vollmer 5. januar 2021 kl. 20:24
    Hej Hanne

    Hvad sad fast, karamel? Eller var det farven?

    Jesper
  • Hanne G. 6. januar 2021 kl. 11:00
    Hej Jesper.
    Godt nytår. Det var farven, sorte gardiner. Glemte iøvrigt at skrive at desserten er helt fantastisk.
    Hanne
  • Jesper Vollmer 6. januar 2021 kl. 12:34
    Hej Hanne

    Det har jeg prøvet før. Jeg giver den bare gas med en grov stålsvamp. Det plejer at tage det fint. Var det en stålgryde eller emaljeret ?

    Jesper
  • Hanne G. 6. januar 2021 kl. 16:52
    Hej Jesper.
    Stålgryde. Jeg giver den ekstra knofedt næste gang.
    Tak fra Hanne
  • Dean S. 8. januar 2021 kl. 18:12
    Hej Jesper.
    har tænkt at lave din Dessert .
    Er ikke lige til Ingefær, har du et godt råd
    til Erstatning for ingefær?

  • Jesper Vollmer 11. januar 2021 kl. 12:02
    Hej Dean

    Hvad siger du til citrongræs? Det har også den der parfumerede asiatiske smag, som jo ingefær giver. Det er ikke stærkt som ingefær, men jeg tænker, at det kan smage pis´ godt.

    Jesper
  • Dean S. 12. januar 2021 kl. 09:15
    Tak har prøvet det ,Super løsning :)
  • Connie M. 4. maj 2021 kl. 14:44
    Hej Jesper Jeg er ved at lave ananas med rom. Jeg kan se du bruger 2 ananas? I opskriften står der 1 . Jeg har købt 2 . Det ser ikke ud til at du fordobler ingridienserne?
    Jeg har ikke en gryde der kan gå i ovnen, så nu laver jeg den i en tætsluttende gryde på komfuret. Med den flaske rom, mon så ikke resultatet bliver godt nok.
    Kh Connie

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.
Opskriften har 22 kommentarer.
Vi vil også meget gerne høre fra dig :)